Spelen en zwemmen voor MKD de Kleine Hoogen

  

Vijftien kinderen van MKD De Kleine Hoogen uit Reek zijn tijdens hun Goodwill Day naar speeltuin De Blije Dries in Wijchen geweest. Het beloofde een warme dag te worden, de zwemkleding was ingepakt. De kinderen (2-5 jaar) hadden er allemaal veel zin in.

Spannend
Daar aangekomen gingen de juffen een plekje zoeken en de kinderen op ontdekkingstocht. Al in de ochtend werd het erg warm, dus ging al snel de zwemkleding aan. Al vonden de kinderen de klim- en speeltoestellen ook erg leuk. Maar soms ook wel een beetje spannend. Er waren toestellen bij waarop je hoog kon klimmen en dan als je boven bent? Hoe moet je dan weer naar beneden? Dat is een spannend moment. Gelukkig kwam één van de juffen dan wel helpen.

Zwemmen en smikkelen
De meeste tijd werd in het zwembad doorgebracht, de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt. Lekker spelen in het water en natuurlijk ook de juffen nat spetteren. Tussendoor was er nog tijd voor een frietje met snack, natuurlijk een ijsje en wat snoep. De kinderen zijn heerlijk verwend en in de auto terug naar het MKD lagen de meeste kinderen al snel te dromen.

Medisch Kinderdagverblijf (MKD)
MKD de Kleine Hoogen uit Reek is bedoeld voor kinderen die in principe normaal begaafd zijn, maar die wel (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen vertonen. Zij kunnen hierdoor niet mee binnen het reguliere systeem. De meeste kinderen bezoeken de dagbehandeling vier tot vijf dagen per week. De Kleine Hoogen is onderdeel van Stichting Maashorst van de Koraalgroep.

 

 

 

Goodwill Days

juni 2018

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

  Dagbehandelingsgroep Bloesem Bloesem is een dagbehandelingsgroep van Youké in Ede voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. De kinderen die naar Bloesem komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan […]

Verder lezen

mei 2018

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^