Spelen en zwemmen voor MKD de Kleine Hoogen

  

Vijftien kinderen van MKD De Kleine Hoogen uit Reek zijn tijdens hun Goodwill Day naar speeltuin De Blije Dries in Wijchen geweest. Het beloofde een warme dag te worden, de zwemkleding was ingepakt. De kinderen (2-5 jaar) hadden er allemaal veel zin in.

Spannend
Daar aangekomen gingen de juffen een plekje zoeken en de kinderen op ontdekkingstocht. Al in de ochtend werd het erg warm, dus ging al snel de zwemkleding aan. Al vonden de kinderen de klim- en speeltoestellen ook erg leuk. Maar soms ook wel een beetje spannend. Er waren toestellen bij waarop je hoog kon klimmen en dan als je boven bent? Hoe moet je dan weer naar beneden? Dat is een spannend moment. Gelukkig kwam één van de juffen dan wel helpen.

Zwemmen en smikkelen
De meeste tijd werd in het zwembad doorgebracht, de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt. Lekker spelen in het water en natuurlijk ook de juffen nat spetteren. Tussendoor was er nog tijd voor een frietje met snack, natuurlijk een ijsje en wat snoep. De kinderen zijn heerlijk verwend en in de auto terug naar het MKD lagen de meeste kinderen al snel te dromen.

Medisch Kinderdagverblijf (MKD)
MKD de Kleine Hoogen uit Reek is bedoeld voor kinderen die in principe normaal begaafd zijn, maar die wel (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen vertonen. Zij kunnen hierdoor niet mee binnen het reguliere systeem. De meeste kinderen bezoeken de dagbehandeling vier tot vijf dagen per week. De Kleine Hoogen is onderdeel van Stichting Maashorst van de Koraalgroep.

 

 

 

Goodwill Days

november 2017

MKD Veendam ontvangt Gerda Havertong

MKD Veendam ontvangt Gerda Havertong

De kinderen van MKD Veendam hebben er zin in. Een bijzondere en feestelijke dag. Gerda Havertong komt voorlezen. Na een goede voorbereiding staat alles netjes klaar. Er is mooi versierd. De kinderen dragen een zelfgemaakte muts met hun […]

Verder lezen

oktober 2017

Mooie lichtjes voor Adelante Contigo in Kerkrade

Mooie lichtjes voor Adelante Contigo in Kerkrade

   Wauw wat mooi! Overal kleine lichtjes met verschillende kleurtjes. De kinderen van verpleegkundige kinderdagopvang Adelante Contigo in Kerkrade hebben een nieuwe sterrenprojector en speelgoed met lampjes en glitters. Dit snoezelmateriaal stimuleert de zintuigelijke en sensorische ontwikkeling van […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^