Spelen en zwemmen voor MKD de Kleine Hoogen

  

Vijftien kinderen van MKD De Kleine Hoogen uit Reek zijn tijdens hun Goodwill Day naar speeltuin De Blije Dries in Wijchen geweest. Het beloofde een warme dag te worden, de zwemkleding was ingepakt. De kinderen (2-5 jaar) hadden er allemaal veel zin in.

Spannend
Daar aangekomen gingen de juffen een plekje zoeken en de kinderen op ontdekkingstocht. Al in de ochtend werd het erg warm, dus ging al snel de zwemkleding aan. Al vonden de kinderen de klim- en speeltoestellen ook erg leuk. Maar soms ook wel een beetje spannend. Er waren toestellen bij waarop je hoog kon klimmen en dan als je boven bent? Hoe moet je dan weer naar beneden? Dat is een spannend moment. Gelukkig kwam één van de juffen dan wel helpen.

Zwemmen en smikkelen
De meeste tijd werd in het zwembad doorgebracht, de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt. Lekker spelen in het water en natuurlijk ook de juffen nat spetteren. Tussendoor was er nog tijd voor een frietje met snack, natuurlijk een ijsje en wat snoep. De kinderen zijn heerlijk verwend en in de auto terug naar het MKD lagen de meeste kinderen al snel te dromen.

Medisch Kinderdagverblijf (MKD)
MKD de Kleine Hoogen uit Reek is bedoeld voor kinderen die in principe normaal begaafd zijn, maar die wel (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen vertonen. Zij kunnen hierdoor niet mee binnen het reguliere systeem. De meeste kinderen bezoeken de dagbehandeling vier tot vijf dagen per week. De Kleine Hoogen is onderdeel van Stichting Maashorst van de Koraalgroep.

 

 

 

Goodwill Days

februari 2018

De Biezenwaard wil de hele dag wel snoezelen

De Biezenwaard wil de hele dag wel snoezelen

     “Ik heb genoten van de verschillende schommelstoelen in de snoezelkamers. Ik zat heel ontspannen en keek met een grote glimlach om me heen.” Roos was één van de kinderen van De Biezenwaard in Uithoorn die een […]

Verder lezen

januari 2018

Watertafels voor de Sterren van Xonar

Watertafels voor de Sterren van Xonar

De dagbehandelingsgroep Sterren is het hele jaar geopend, ook tijdens vakanties. De kinderen hebben wel af en toe vrij maar bezoeken ook de groep om de continuïteit van hun behandeling te waarborgen. Verrassing Als verrassing hebben de begeleiders […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^