Wie wij zijn en wat we doen

Samen kleur geven aan elk kind

Goodwill® organiseert maandelijks een dagje uit voor kinderen in een medisch kinderdagverblijf (MKD). Wij benaderen het bedrijfsleven voor financiële steun. Als dank krijgen de ondernemers een vermelding in ons Kinderpuzzel- en Kleurboek. Elke maand geven wij een nieuw boek uit, de inhoud is speciaal afgestemd op kinderen die verblijven in een MKD.

Missie en visie

Ons streven is kleur geven aan elk kind. Daarbij richten wij ons specifiek op kinderen die verblijven in een medisch kinderdagverblijf (MKD). MKD is voor ons tevens een verzamelnaam voor bijvoorbeeld verpleegkundig kinderdagverblijf (VKD), Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) of Kinderdagcentrum (KDC). Door veel bezuinigingen vanuit de overheid is er niet of nauwelijks budget voor extraatjes die deze kinderen juist ook nodig hebben. Plezier maken en even afgeleid zijn van hun beperking zorgt voor een betere kwaliteit van leven. Wij bieden deze afleiding en het plezier in de vorm van een dagje uit en elke maand een nieuw Kinderpuzzel- en Kleurboek. Zo kunnen deze kinderen spelenderwijs hun creatieve talenten ontwikkelen en geven we samen extra kleur aan hun leven.

Al 25 jaar een betrokken partner

Sinds 1992 is Goodwill een betrokken partner voor MKD’s in Nederland. Met veel toewijding ontwerpen wij zelf kleurplaten, spelletjes en puzzels voor kinderen die (langdurig) in een MKD verblijven. De inhoud is afgestemd op hun bijzondere behoeften. Maandelijks organiseren we een Goodwill Day. Dit kan een uitstapje zijn, inrichten van een snoezelhoek of aanschaf van aangepast spelmateriaal. Dat doen we al 25 jaar. En naar volle tevredenheid van diverse MKD’s en onze sponsoren uit het bedrijfsleven.

Goodwill Days

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in een MKD niet alleen persoonlijke aandacht krijgen maar ook worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Dat kan op verschillende vlakken: motorisch, sociaal, emotioneel, creatief. Daarom organiseren wij in samenwerking met de MKD’s speciale Goodwill Days. Dit zijn bijvoorbeeld uitstapjes naar een kinderboerderij of speeltuin. Ook het inrichten van een snoezelhoek is mogelijk of een voorleesochtend met Gerda Havertong, onze ambassadeur. Bekijk hier een overzicht van gerealiseerde Goodwill Days.

Kinderpuzzel- en Kleurboek

Maandelijks geven wij een nieuw Kinderpuzzel- en Kleurboek uit, met steeds een wisselend thema. Deze boeken worden gratis verstrekt aan de deelnemende MKD’s, verspreidt door het hele land. Elke uitgave wordt door ons zelf ontworpen en samengesteld. Alle kleurplaten worden slechts eenmaal gebruikt en zijn afgestemd op de behoeften van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van afgestemde prikkels voor kinderen met een vorm van ADHD of autisme.

Onze ambities

Wij willen nog meer kleur geven aan nog meer kinderen in een MKD! In de huidige participatiesamenleving gaat de overheid uit van eigen kracht en zelfredzaamheid van de burgers. Daarom willen wij de kinderen in de MKD’s helpen. De financiële steun van bedrijven maakt dat wij Goodwill Days kunnen organiseren én maandelijks een Kinderpuzzel- en Kleurboek kunnen uitgeven. Door uw financiële steun kunnen we dit blijven doen en willen we nog meer mogelijk maken.
Ieder kind heeft het recht om voluit te leven. Maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid dit zonder beperking te doen. Doet u met ons mee om hun leven kleur te geven?

 

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juni 2019

Wat een UniK(e) dag: naar de speeltuin!

Wat een UniK(e) dag: naar de speeltuin!

Wij zijn zes kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar die elke dag met plezier komen leren en spelen op de ontwikkelgroep ’t Brukske van UniK in Venray. Maar vandaag was het anders, vandaag hadden we […]

Verder lezen

mei 2019

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom.  RustigDe speeltuin was deze […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^