Mooie lichtjes voor Adelante Contigo in Kerkrade

Foto van veel kleurrijke lichtjes-Goodwill.nl  

Wauw wat mooi! Overal kleine lichtjes met verschillende kleurtjes. De kinderen van verpleegkundige kinderdagopvang Adelante Contigo in Kerkrade hebben een nieuwe sterrenprojector en speelgoed met lampjes en glitters. Dit snoezelmateriaal stimuleert de zintuigelijke en sensorische ontwikkeling van het kind. Door het zien van de verschillende soorten lampjes, kleuren en materialen worden de zintuigen van deze kinderen van 0 tot 4 jaar geactiveerd.

Heerlijk snoezelen
De kinderen kijken hun oogjes uit en vinden het speelgoed prachtig. Veel kreetjes van verbazing en verwondering waren hoorbaar toen zij (heel spannend) met de leidsters in een donkere kamer gingen zitten om de lampjes te bekijken! Bij de sterren uit de sterrenprojector kunnen de kleintjes op hun gemak snoezelen en zij doezelen hier (meestal) lekker bij in slaap.

Verpleegkundige opvang
Kinderen van 0 tot 4 jaar die overdag verpleegkundige zorg en opvang nodig hebben, kunnen terecht bij Adelante Contigo. Op dit moment komen er 25 kinderen op wisselende dagen naar Contigo. Hier wordt hun de verpleegkundige zorg geboden en kan het kind in een veilige omgeving, met andere kinderen spelen, leren en zich verder ontwikkelen.

Kansen voor het kind
Samen met de ouders en/ of verzorgers wordt gefocust op de mogelijkheden, kwaliteiten en kansen van het kind. Daarbij komen alle facetten van het dagelijks leven aan bod. Binnen deze zorg worden ook de verschillende ontwikkelingsgebieden (cognitief, motorisch, zintuiglijk, sociaal emotioneel en de spraak- en taal) gestimuleerd om de ontwikkeling van het kind zo optimaal mogelijk te bevorderen.

In verband met privacy zijn deze kinderen onherkenbaar gefotografeerd. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

 

Goodwill Days

december 2017

Kinderkerstpakketten: samen vieren we kerst!

Kinderkerstpakketten: samen vieren we kerst!

De afgelopen jaren hebben we veel Medisch Kinderdagverblijven blij kunnen maken met een speciaal Kinderkerstpakket. Een grote doos met speelgoed en spelletjes voor de kinderen in een MKD. Zo kan iedereen samen kerst vieren. Kerstpakketten speciaal voor Medisch […]

Verder lezen

december 2017

Sinterklaas op bezoek

Sinterklaas op bezoek

  “Daar is Sinterklaas!” Voor sommige kinderen is het echt waar. Sinterklaas gaat namelijk met zijn Pieten op bezoek bij een aantal Medisch Kinderdagverblijven. Het is natuurlijk nog wel een verrassing waar ze precies heen gaan! Sinterklaas gaat […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^