Mooie lichtjes voor Adelante Contigo in Kerkrade

Foto van veel kleurrijke lichtjes-Goodwill.nl  

Wauw wat mooi! Overal kleine lichtjes met verschillende kleurtjes. De kinderen van verpleegkundige kinderdagopvang Adelante Contigo in Kerkrade hebben een nieuwe sterrenprojector en speelgoed met lampjes en glitters. Dit snoezelmateriaal stimuleert de zintuigelijke en sensorische ontwikkeling van het kind. Door het zien van de verschillende soorten lampjes, kleuren en materialen worden de zintuigen van deze kinderen van 0 tot 4 jaar geactiveerd.

Heerlijk snoezelen
De kinderen kijken hun oogjes uit en vinden het speelgoed prachtig. Veel kreetjes van verbazing en verwondering waren hoorbaar toen zij (heel spannend) met de leidsters in een donkere kamer gingen zitten om de lampjes te bekijken! Bij de sterren uit de sterrenprojector kunnen de kleintjes op hun gemak snoezelen en zij doezelen hier (meestal) lekker bij in slaap.

Verpleegkundige opvang
Kinderen van 0 tot 4 jaar die overdag verpleegkundige zorg en opvang nodig hebben, kunnen terecht bij Adelante Contigo. Op dit moment komen er 25 kinderen op wisselende dagen naar Contigo. Hier wordt hun de verpleegkundige zorg geboden en kan het kind in een veilige omgeving, met andere kinderen spelen, leren en zich verder ontwikkelen.

Kansen voor het kind
Samen met de ouders en/ of verzorgers wordt gefocust op de mogelijkheden, kwaliteiten en kansen van het kind. Daarbij komen alle facetten van het dagelijks leven aan bod. Binnen deze zorg worden ook de verschillende ontwikkelingsgebieden (cognitief, motorisch, zintuiglijk, sociaal emotioneel en de spraak- en taal) gestimuleerd om de ontwikkeling van het kind zo optimaal mogelijk te bevorderen.

In verband met privacy zijn deze kinderen onherkenbaar gefotografeerd. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

 

Goodwill Days

september 2018

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

Heerlijk met je handen modder maken. Knoeien met water en zand en een grote rotzooi maken. En dat elke dag weer. De kinderen van Entrea de Boemerang kunnen dat nu met hun nieuwe zand- en watertafel. Ze vinden […]

Verder lezen

augustus 2018

Balanceren en verstoppen bij MKD van Elker in Haren

Balanceren en verstoppen bij MKD van Elker in Haren

”Kiekeboe! Daar ben ik weer”, roept een kind vrolijk vanuit de Swingbag. Verstoppertje spelen, schommelen, balanceren, slapen. Alle kinderen van het MKD van Elker in Haren proberen nieuwsgierig de nieuwe mooie zak uit die hangt aan het schommeltoestel. […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^