Gerda Havertong leest voor bij Kinderdagcentrum Binderen

 

Gerda Havertong leest voor bij Kinderdagcentrum Binderen
Ik ken jou van TV. Ik zwaai altijd terug als jij zwaait. Zie jij mij dan ook?” Gerda Havertong werd duidelijk herkend door de kinderen. Dat is best logisch want overal op het Kinderdagcentrum Binderen zijn ruimtes vernoemd naar Sesamstraat: Purks Sportpaleis, Tommie’s Snoezelhut en tijdens het voorlezen zat iedereen op het Grover Plein. Met een temperatuur boven de 30 graden, perfect passend bij het thema Zomer, kwam Gerda Havertong voorlezen.

Kinderpuzzel- en kleurboek als ondersteuning
Bij het Kinderdagcentrum (KDC) Binderen in Helmond worden kinderen opgevangen met een ontwikkelingsachterstand. Dit vraagt om specifieke begeleiding en soms verzorging. Er zijn veel kosten en bezuinigingen in de jeugdzorg. Naast het basisbudget is het niet of nauwelijks mogelijk om extraatjes voor de kinderen te regelen. Goodwill zet zich in voor deze kinderen. Door maandelijks zelf een exclusief Kinderpuzzel- en Kleurboek te maken. Elke uitgave heeft een nieuw en actueel thema en de boeken worden elke maand gratis bezorgd bij Medisch Kinderdagverblijven (MKD) in Nederland. KDC Binderen ontvangt deze kleurboeken al meer dan 12 jaar en gebruikt deze als ondersteuning bij hun lesmateriaal.

25 jaar Goodwill
Goodwill bestaat 25 jaar en trakteert daarom de MKD’s op een waardecheque. KDC Binderen heeft met deze waardecheque van Goodwill nieuwe puzzels en prent/leesboeken aangeschaft die passen bij hun nieuwe onderwijsmethode Piramide. Deze methode voor regulier onderwijs is speciaal voor het KDC Binderen aangepast zodat ook kinderen met een verstandelijke beperking zich kunnen ontwikkelen. De start van de methode vraagt om veel nieuw (les)materiaal. De waardecheque van Goodwill maakte deze aanschaf mogelijk.

Ambassadeur Gerda Havertong
Gerda Havertong is ambassadeur bij Goodwill. Zij vindt het belangrijk dat álle kinderen zich kunnen ontwikkelen. Met haar interactieve manier van voorlezen worden alle kinderen op hun eigen niveau betrokken bij het verhaal. Luisteren, praten, aanwijzen, voelen, proeven of zingen, iedereen kan meedoen. Na het voorlezen overhandigde zij een grote stapel met nieuwe boekjes en puzzels over het thema zomer, passend in de nieuwe onderwijsmethode. Dankbaar werd het materiaal in ontvangst genomen. De kinderen van KDC Binderen kunnen weer een tijdje vooruit.

 

 

Goodwill Days

september 2019

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Jaarlijks wordt er een feestweek georganiseerd bij Dagbehandeling Willemijntje in Roosendaal. Elke dag wordt dan iets extra’s gedaan. De Goodwill Day vond ook plaats in deze week. Er waren springkussens gehuurd voor de kinderen. Tussen alle activiteiten door […]

Verder lezen

augustus 2019

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

De kinderen van de dagbehandelingsgroep Dikkie Dik in Amersfoort hebben een nieuwe driewieler gekregen. Een speciale fiets waar je ook met z’n tweeën op kunt. Wie achterop durft te klimmen kan degene die fietst een extra zetje geven. […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^