30 jaar

Lauwerkrans 30 jaar Goodwill.nl

In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar! Naast de maandelijkse Goodwill Days vieren we dit jubileum met een extra winactie. Het hele jaar 2022 maken we elke maand een dementie zorgcentrum of medisch kinderdagverblijf blij met een nieuwe tablet of iPad.

Op deze pagina wordt elke maand de winnende locatie toegevoegd.

Tablet winnaar MKD Dubbeldam_Goodwill

Juli | MKD Dubbeldam in Dordrecht
“Voor de kinderen in onze autisme groep is het soms heel prettig om even apart van de groep een filmpje te kijken of een spelletje te spelen. Zo komen ze tot rust. Daarnaast gebruiken we de tablet om met de hele groep gezamenlijk opdrachten te maken en filmpjes te kijken.” MKD Dubbeldam van Enver in Dordrecht heeft de tablet van de maand juli gewonnen, van harte gefeliciteerd! In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren geven we elke maand een tablet cadeau aan een locatie die deze goed kan gebruiken.Dementiezorgcentrum Roncalli Roermond wint tablet_Goodwill

Juni | Zorgcentrum Roncalli in Roermond
“Er wordt fanatiek gekleurd bij zorgcentrum Roncalli in Roermond. Met de nieuwe tablet maken we foto’s van de ingekleurde tekeningen. Die zetten we in een online gallery zodat we vaak en makkelijk de mooie tekeningen kunnen terugkijken en laten zien aan anderen. Dat is zo leuk!” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Zorgcentrum Roncalli van Proteion in Roermond is de winnaar van juni, van harte gefeliciteerd!


Vonderke wint nieuwe tablet voor kinderen met beperking_Goodwill

Mei | Mekanders ’t Vonderke in Merksplas
“Hocus pocus pats, ik wou dat onze kartonnen tablet een échte was!” De kinderen van ’t Vonderke in Merksplas weten heel goed wat ze zoal kunnen doen met een tablet: actie-reactie spelletjes spelen, een filmpje kijken en communiceren via een oogsturings-app. Ze hebben zelfs een kartonnen versie gemaakt om mee te spelen. “Wij zijn heel blij en dankbaar met deze échte en nieuwe iPad!” In 2022 bestaan we 30 jaar en vieren dat door elke maand een tablet cadeau te geven aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Dagopvang ’t Vonderke van Mekanders is de winnaar van mei, van harte gefeliciteerd! Winnende locatie KDC De Regenboog in Middelharnis

April | KDC De Regenboog in Middelharnis
“We gebruiken een speciale app als voorloper op een spraakcomputer. Hiermee kunnen we zoveel makkelijker communiceren met de kinderen die problemen hebben met hun spraakontwikkeling. Onze huidige iPad is echter zo verouderd dat deze en veel andere apps niet meer werken. Deze nieuwe iPad is dus meer dan welkom, een hele goede timing!” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. KDC De Regenboog in Middelharnis is de winnaar van april, van harte gefeliciteerd! 

enter

Zorglocatie wint tablet_Goodwill.nl

Maart | Treant Zorggroep De Horst in Emmen
“Op dit moment hebben we veel zieken en dan is het fijn om met de tablet muziek te luisteren en foto’s te kijken.” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Treant De Horst in Emmen is de winnaar van maart, van harte gefeliciteerd! “Met een tablet is het mogelijk om individueel met een bewoner dingen op internet te zoeken, zoals hun oude huis bekijken via street view. En de favoriete muziek van vroeger luisteren. Het allermooiste is het wel als een bewoner dit samen met een (achter)kleinkind kan doen zodat ze samen kunnen genieten.”

Adelante winnaar iPad_Goodwill.nl

Februari | Adelante Zorggroep Valkhorst en Contigo in Valkenburg
De wateroverlast in juli 2021 heeft veel schade aangericht, ook bij Adelante Kindzorg in Valkenburg. Veel spullen van de afdelingen Valkhorst en Contigo raakten kwijt of beschadigd. In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Adelante is de winnaar van februari, van harte gefeliciteerd! “Tijdens een zorgmoment zetten we de iPad in met filmpjes als afleiding. Maar we gebruiken hem ook als ontspanningsmoment tussen therapieën en verzorging door. Daarnaast doen we met de iPad leerzame spelletjes en kunnen we er mee skypen!”

Kloek Wonen met Zorg winnaar iPad_goodwill.nl

Januari | Kloek Wonen met Zorg in Roosendaal
Vol verbazing wordt de gewonnen iPad uitgepakt door bewoners van Kloek wonen met zorg in Roosendaal. Zij zijn de eerste prijswinnaars in dit jubileumjaar van Goodwill. Hartelijk gefeliciteerd! In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. “Met een iPad kunnen we nu makkelijker een video verbinding maken tussen onze bewoners en hun naasten. In deze coronatijd kunnen we zo toch contact houden.”

Goodwill Days

augustus 2022

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Zorglocatie Zandley van Mijzo in Drunen heeft nieuwe spelmaterialen uitgezocht voor hun bewoners met dementie. De activiteitencoaches hebben een specialist laten komen om hun eigen kennis over spelmaterialen te vergroten. “Zo konden wij zelf ervaren wat spelmateriaal met […]

Verder lezen

augustus 2022

Natuurspeeltuin voor Kombino

Natuurspeeltuin voor Kombino

“Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich buiten veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Een groepje medewerkers vormde de “tuincommissie” en samen bedachten zij een super leuke natuurspeeltuin, waar van alles te […]

Verder lezen

^