OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme of ADHD in de dagelijkse gang van zaken. Ze oefenen vaardigheden en handelingen en krijgen een duidelijke structuur. Tevens zorgt het bij de ouders voor een adempauze in de intensieve opvoeding.

Op pad met het openbaar vervoer

Kinderen van Entrea stappen in de bus met hun nieuwe OV-chipkaartVoor ieder weekend is er per groep een klein budget om een leuke activiteit te doen. Helaas beschikken niet alle medewerkers over een auto en/of rijbewijs. Waardoor er minimaal 1 groep per weekend gebruik moet maken van het openbaar vervoer (OV). Door wijzigingen in de dienstregeling zijn de prijzen omhoog gegaan en mag je niet meer kosteloos overstappen van de ene lijnbus op de andere. Hierdoor lopen de kosten voor het vervoer hoog op en blijft er nog maar weinig geld over voor het groepsuitje.

Super blij met OV-chipkaarten

Als Goodwill Day heeft Goodwill het logeerhuis anonieme OV-chipkaarten met reissaldo geschonken. Er zijn nu geen kosten voor vervoer meer en het budget kan gebruikt worden voor leuke activiteiten voor de kinderen/jongeren. Zowel de pedagogisch medewerkers als de kinderen/jongeren zijn super blij met de OV-chipkaarten. Hierdoor kunnen onder andere de bioscoop, het trampolinepark, een bowlingbaan of een museum bezocht worden.

Plezier voor kinderen en ouders

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea in NijmegenPer maand maken circa 50 verschillende kinderen/jongeren gebruik van het logeerhuis. Voor de kinderen die komen betekent een weekend logeren vooral een plezierig verblijf met succes-ervaringen en een leuke tijd met leeftijdgenootjes. De kinderen leren vaardigheden zoals omgaan met anderen, oplossen van conflictsituaties en het volgen van regels en gezag. Voor ouder(s) betekent het even ‘lucht’ in een intensieve opvoeding; tijd voor elkaar en voor eventuele andere kinderen in het gezin.

 

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Klik op de button en vul het formulier in:

 

 

JA, IK WIL MEEHELPEN

Goodwill Days

mei 2018

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme […]

Verder lezen

april 2018

Koningsspelen voor Papageno uit Almere

Koningsspelen voor Papageno uit Almere

  Ruim 30 kinderen van Dagbehandelingscentrum Papageno uit Almere doen mee met de Koningsspelen. De laatste vrijdag voor Koningsdag draait om gezamenlijk, actief en sportief bezig zijn. Bijna alle scholen doen hier aan mee en ook Papageno kan […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^