OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme of ADHD in de dagelijkse gang van zaken. Ze oefenen vaardigheden en handelingen en krijgen een duidelijke structuur. Tevens zorgt het bij de ouders voor een adempauze in de intensieve opvoeding.

Op pad met het openbaar vervoer

Kinderen van Entrea stappen in de bus met hun nieuwe OV-chipkaartVoor ieder weekend is er per groep een klein budget om een leuke activiteit te doen. Helaas beschikken niet alle medewerkers over een auto en/of rijbewijs. Waardoor er minimaal 1 groep per weekend gebruik moet maken van het openbaar vervoer (OV). Door wijzigingen in de dienstregeling zijn de prijzen omhoog gegaan en mag je niet meer kosteloos overstappen van de ene lijnbus op de andere. Hierdoor lopen de kosten voor het vervoer hoog op en blijft er nog maar weinig geld over voor het groepsuitje.

Super blij met OV-chipkaarten

Als Goodwill Day heeft Goodwill het logeerhuis anonieme OV-chipkaarten met reissaldo geschonken. Er zijn nu geen kosten voor vervoer meer en het budget kan gebruikt worden voor leuke activiteiten voor de kinderen/jongeren. Zowel de pedagogisch medewerkers als de kinderen/jongeren zijn super blij met de OV-chipkaarten. Hierdoor kunnen onder andere de bioscoop, het trampolinepark, een bowlingbaan of een museum bezocht worden.

Plezier voor kinderen en ouders

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea in NijmegenPer maand maken circa 50 verschillende kinderen/jongeren gebruik van het logeerhuis. Voor de kinderen die komen betekent een weekend logeren vooral een plezierig verblijf met succes-ervaringen en een leuke tijd met leeftijdgenootjes. De kinderen leren vaardigheden zoals omgaan met anderen, oplossen van conflictsituaties en het volgen van regels en gezag. Voor ouder(s) betekent het even ‘lucht’ in een intensieve opvoeding; tijd voor elkaar en voor eventuele andere kinderen in het gezin.

 

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Klik op de button en vul het formulier in:

 

 

JA, IK WIL MEEHELPEN

Goodwill Days

oktober 2018

Cliënten van De Vlinderhof op vakantie naar De Efteling

Cliënten van De Vlinderhof op vakantie naar De Efteling

Een groep van 5 meervoudig beperkte jongeren van Stichting De Vlinderhof uit Deurne is met hun Goodwill Day op vakantie naar De Efteling geweest. Een gezamenlijk uitstapje voor deze groep is heel bijzonder. Er is veel begeleiding en […]

Verder lezen

september 2018

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

Heerlijk met je handen modder maken. Knoeien met water en zand en een grote rotzooi maken. En dat elke dag weer. De kinderen van Entrea de Boemerang kunnen dat nu met hun nieuwe zand- en watertafel. Ze vinden […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^