OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme of ADHD in de dagelijkse gang van zaken. Ze oefenen vaardigheden en handelingen en krijgen een duidelijke structuur. Tevens zorgt het bij de ouders voor een adempauze in de intensieve opvoeding.

Op pad met het openbaar vervoer

Kinderen van Entrea stappen in de bus met hun nieuwe OV-chipkaartVoor ieder weekend is er per groep een klein budget om een leuke activiteit te doen. Helaas beschikken niet alle medewerkers over een auto en/of rijbewijs. Waardoor er minimaal 1 groep per weekend gebruik moet maken van het openbaar vervoer (OV). Door wijzigingen in de dienstregeling zijn de prijzen omhoog gegaan en mag je niet meer kosteloos overstappen van de ene lijnbus op de andere. Hierdoor lopen de kosten voor het vervoer hoog op en blijft er nog maar weinig geld over voor het groepsuitje.

Super blij met OV-chipkaarten

Als Goodwill Day heeft Goodwill het logeerhuis anonieme OV-chipkaarten met reissaldo geschonken. Er zijn nu geen kosten voor vervoer meer en het budget kan gebruikt worden voor leuke activiteiten voor de kinderen/jongeren. Zowel de pedagogisch medewerkers als de kinderen/jongeren zijn super blij met de OV-chipkaarten. Hierdoor kunnen onder andere de bioscoop, het trampolinepark, een bowlingbaan of een museum bezocht worden.

Plezier voor kinderen en ouders

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea in NijmegenPer maand maken circa 50 verschillende kinderen/jongeren gebruik van het logeerhuis. Voor de kinderen die komen betekent een weekend logeren vooral een plezierig verblijf met succes-ervaringen en een leuke tijd met leeftijdgenootjes. De kinderen leren vaardigheden zoals omgaan met anderen, oplossen van conflictsituaties en het volgen van regels en gezag. Voor ouder(s) betekent het even ‘lucht’ in een intensieve opvoeding; tijd voor elkaar en voor eventuele andere kinderen in het gezin.

 

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2019

Ontspannen bij ODC ’t Overstapje

Ontspannen bij ODC ’t Overstapje

Comfortabel gelegen in de kussens genieten de kinderen van de groep Baloe van kleurtjes, lichtjes en beweging. Ze worden er blij van en laten dit zien door een grote glimlach op hun gezichtjes te tonen. De groep Baloe […]

Verder lezen

december 2018

75 Kinderkerstpakketten

75 Kinderkerstpakketten

In de periode voor kerst kunnen wij wederom 75 Medisch Kinderdagverblijven in Nederland verrassen met een speciaal Kinderkerstpakket. Een grote doos met nieuw speelgoed en spelletjes voor de kinderen in een MKD. Het Kinderkerstpakket “Ooh wat zit er […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^