Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

 

Dagbehandelingsgroep BloesemEen overzicht van de nieuwe waterbaan voor Youké Bloesem in Ede
Bloesem is een dagbehandelingsgroep van Youké in Ede voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. De kinderen die naar Bloesem komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan zijn dat ze heel druk zijn, of juist teruggetrokken, dat ze niet goed luisteren, of veel ruzie maken. Sommige kinderen blijven achter in hun ontwikkeling en kunnen daardoor niet meekomen op de peuterspeelzaal of school. In deze situaties hebben kinderen extra hulp nodig om zich verder te ontwikkelen.

Structuur

Er zijn per dagdeel maximaal 9 kinderen aanwezig. Er is veel ruimte voor begeleiding en behandeling vanuit de Jeugdzorgwerkers, waarvan er altijd 2 aanwezig zijn. De kinderen krijgen (op individueel niveau) een dagprogramma aangeboden wat verloopt volgens een vaste dagstructuur en er wordt aan individuele behandeldoelen gewerkt.

Waterbaan en zandtafel

De Goodwill Day heeft Bloesem gebruikt om nieuwe spullen te kunnen aanschaffen voor de groep: een fantastische waterbaan en een zandtafel. De kinderen zijn er ontzettend blij mee. Eén van de jongetjes riep ’s ochtends al gelijk: “Wauw!! Mag ik daarmee spelen?!” En al snel volgden de andere kindjes hem. De bootjes gingen varen in het water en met het zand werden heel veel lekkere ijsjes gemaakt. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat opvalt is de rust op de groep als de kinderen heerlijk met water en zand aan de slag zijn. Uiteindelijk hebben de kinderen allemaal een “dikke buik” van al die zand ijsjes en wordt er in de kring nog even nagepraat. De kinderen gaan weer naar huis maar de waterbaan en zandtafel blijven staan. Dit zal zowel het plezier als de Spelen met de nieuwe zandtafel voor dagbehandelingsgroep Bloesem van Youké uit Edebehandeling van de kinderen goed doen!

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Klik op de button en vul het formulier in:

JA, IK WIL MEEHELPEN

Goodwill Days

juni 2018

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

  Dagbehandelingsgroep Bloesem Bloesem is een dagbehandelingsgroep van Youké in Ede voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. De kinderen die naar Bloesem komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan […]

Verder lezen

mei 2018

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

OV-chipkaarten voor logeerhuis Entrea

In het logeerhuis van Entrea in Ubbergen komen kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar één keer in de maand een weekend logeren. Het logeerhuis ondersteunt en begeleidt kinderen en jongeren met een vorm van autisme […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^