Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

 

Dagbehandelingsgroep BloesemEen overzicht van de nieuwe waterbaan voor Youké Bloesem in Ede
Bloesem is een dagbehandelingsgroep van Youké in Ede voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. De kinderen die naar Bloesem komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan zijn dat ze heel druk zijn, of juist teruggetrokken, dat ze niet goed luisteren, of veel ruzie maken. Sommige kinderen blijven achter in hun ontwikkeling en kunnen daardoor niet meekomen op de peuterspeelzaal of school. In deze situaties hebben kinderen extra hulp nodig om zich verder te ontwikkelen.

Structuur

Er zijn per dagdeel maximaal 9 kinderen aanwezig. Er is veel ruimte voor begeleiding en behandeling vanuit de Jeugdzorgwerkers, waarvan er altijd 2 aanwezig zijn. De kinderen krijgen (op individueel niveau) een dagprogramma aangeboden wat verloopt volgens een vaste dagstructuur en er wordt aan individuele behandeldoelen gewerkt.

Waterbaan en zandtafel

De Goodwill Day heeft Bloesem gebruikt om nieuwe spullen te kunnen aanschaffen voor de groep: een fantastische waterbaan en een zandtafel. De kinderen zijn er ontzettend blij mee. Eén van de jongetjes riep ’s ochtends al gelijk: “Wauw!! Mag ik daarmee spelen?!” En al snel volgden de andere kindjes hem. De bootjes gingen varen in het water en met het zand werden heel veel lekkere ijsjes gemaakt. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat opvalt is de rust op de groep als de kinderen heerlijk met water en zand aan de slag zijn. Uiteindelijk hebben de kinderen allemaal een “dikke buik” van al die zand ijsjes en wordt er in de kring nog even nagepraat. De kinderen gaan weer naar huis maar de waterbaan en zandtafel blijven staan. Dit zal zowel het plezier als de Spelen met de nieuwe zandtafel voor dagbehandelingsgroep Bloesem van Youké uit Edebehandeling van de kinderen goed doen!

Wat kun je allemaal leren van spelen met modder? Lees de 5 tips in het blog!

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Klik op de button en vul het formulier in:

JA, IK WIL MEEHELPEN

Goodwill Days

oktober 2018

Cliënten van De Vlinderhof op vakantie naar De Efteling

Cliënten van De Vlinderhof op vakantie naar De Efteling

Een groep van 5 meervoudig beperkte jongeren van Stichting De Vlinderhof uit Deurne is met hun Goodwill Day op vakantie naar De Efteling geweest. Een gezamenlijk uitstapje voor deze groep is heel bijzonder. Er is veel begeleiding en […]

Verder lezen

september 2018

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

Heerlijk met je handen modder maken. Knoeien met water en zand en een grote rotzooi maken. En dat elke dag weer. De kinderen van Entrea de Boemerang kunnen dat nu met hun nieuwe zand- en watertafel. Ze vinden […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^