Ontspannen bij ODC ’t Overstapje

Comfortabel gelegen in de kussens genieten de kinderen van de groep Baloe van kleurtjes, lichtjes en Gehandicapt kindje kijkt ontspannen naar een aquarium met verlichte kwalletjesbeweging. Ze worden er blij van en laten dit zien door een grote glimlach op hun gezichtjes te tonen. De groep Baloe van ODC ’t Overstapje uit Raamsdonksveer heeft een prachtige nieuwe sterrenhemel gekregen en een nieuw aquarium waar vrolijke kwalletjes in heen en weer schieten.

Ernstig gehandicapte kinderen
De zes kinderen van groep Baloe zijn ernstig meervoudig gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. De ontwikkelingsleeftijd van de meeste kinderen ligt beneden de zes maanden dus ze kunnen niet naar reguliere opvang of onderwijs. Alle zes zijn de kinderen heel kwetsbaar. Ze krijgen sondevoeding en de meesten hebben ernstige epilepsie of longproblemen. Door oefeningen, verschillende lig- en zithoudingen en het staan in statafels wordt geprobeerd de lichamelijke conditie zo optimaal mogelijk te houden en zo lang mogelijk functies te behouden. Dit wordt in samenwerking met fysio- logo- en muziektherapeuten gedaan.

Ontspannen snoezelen
Omdat de kinderen van de groep Baloe niet mobiel zijn wordt vaak op de groep een mooie snoezelsfeer gecreëerd. De kinderen genieten enorm en dat is ook de doelstelling. Een fijne en rustige sfeer creëren zodat de kinderen zich goed kunnen ontspannen.

ODC ’t Overstapje
Er zijn nog meer groepen bij ODC ’t Overstapje in Raamsdonksveer. Hier worden bijvoorbeeld kinderen met autisme en onbegrepen gedrag opgevangen. ’t Overstapje is een onderdeel van Prisma.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2019

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom.  RustigDe speeltuin was deze […]

Verder lezen

april 2019

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Een sportief oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Samen actief bewegen omdat het belangrijk is én ook heel erg leuk. Dat zijn de Koningsspelen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze deze dag vormgeven. Papageno is een dagbehandelingscentrum in Almere voor […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^