Nieuw speelgoed voor “De Boskabouters”

Voor de 10 kinderen van behandelgroep “De Boskabouters” is een grote verzameling speelgoed en ontwikkelingsmateriaal aanwezig. Geschikt voor diverse ontwikkelingsfases en voor verschillende interesses. Om telkens de vaardigheden te stimuleren en nieuwe uitdagingen te bieden is het fijn om nieuw materiaal te kunnen aanbieden. De Goodwill Day is gebruikt om nieuw speelgoed aan te schaffen. 

Magneten
Er is een nieuwe en grote doos Smartmax. Hiermee kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken hoe magneten werken. Het stimuleert hun ruimtelijk inzicht en fantasie. Er wordt graag mee gespeeld. Soms kunnen kinderen opdrachten na bouwen, soms is dat lastig en wordt er op een onderzoekende manier mee gespeeld.

Motoriek
Ook is er een nieuw sorteerspel van het merk Grimms. Het mooie is dat de kinderen hiermee kunnen spelen, maar ook sorteren, tellen of kleuren herkennen. Oudere kinderen gebruiken de houten pincetten om de figuurtjes in de bakjes te krijgen en oefenen daarmee hun fijne motoriek.

Klok
Als derde is er een grote Time Timer klok aangeschaft. Hiermee kan visueel inzichtelijk worden gemaakt hoe lang iets nog duurt. Op de behandelgroep wordt deze elke dag veel gebruikt, bijvoorbeeld om duidelijk te maken hoe lang het nog duurt voor er opgeruimd moet worden.

“De Boskabouters”
De Dagbehandeling Jonge Kind (DJK) “De Boskabouters” in Hardenberg is onderdeel van Trias en richt zich op kinderen in de leeftijd van 1½ tot en met 6 jaar, die in principe, in aanleg, normaal begaafd zijn. De kinderen die de dagbehandeling bezoeken hebben op één of meerdere ontwikkelingsgebieden een achterstand en mogelijk is er sprake van een ontwikkelingsstoornis. Bij elk kind dat de dagbehandeling bezoekt, richten wij ons op het vergroten van de vaardigheden van het kind, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. We bereiden het kind voor op zijn schooltijd en zoeken samen met ouders en een multi-disciplinair team naar de juiste school voor het kind. De kinderen komen op doordeweekse dagen naar de dagbehandeling, dit kunnen enkele dagdelen of hele dagen zijn. “De Boskabouters” zijn dan ook erg blij met de nieuwe materialen.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

In verband met privacy zijn deze kinderen onherkenbaar gefotografeerd. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Goodwill Days

april 2019

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Een sportief oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Samen actief bewegen omdat het belangrijk is én ook heel erg leuk. Dat zijn de Koningsspelen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze deze dag vormgeven. Papageno is een dagbehandelingscentrum in Almere voor […]

Verder lezen

maart 2019

Rustgevend uitzicht voor MKD XONAR

Rustgevend uitzicht voor MKD XONAR

Het Medisch Kleuterdagverblijf van XONAR in het Limburgse Limbricht heeft een nieuwe snoezelruimte. Een sfeervolle en gezellige kamer waar de kinderen kunnen ontspannen. Om de ruimte helemaal af te maken is er bijpassende raamfolie uitgezocht en aangebracht. Ineens […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^