Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen de medewerksters nu met de activiteiten naar de bewoners toe.

Kunstzinnige activiteitenHet mobiele atelier van AxionContinu-Goodwill_nl
Wekelijks was er een groep bewoners die mee deden aan kunstzinnige activiteiten. Nu dat niet meer centraal georganiseerd kon worden moesten er veel spullen heen en weer gesleept worden. En als er tijdens de activiteit toch iets opgehaald moest worden was de concentratie van de bewoners weer verdwenen. De welzijnsmedewerksters kwamen al snel met de wens voor een mobiel atelier. Een mooie en verrijdbare gereedschapskar die ze hebben omgetoverd tot mobiel atelier.

Mobiel en minder prikkels

Met het mobiele atelier kunnen de welzijnsmedewerksters in korte tijd een ruimte ombouwen tot atelier. Alle materialen bij elkaar en onder handbereik. Zo kunnen ze snel inspringen op een vraag naar ander materiaal of bij het ontstaan van nieuwe ideeën. Met de kar kan tevens een deel van de ruimte afgeschermd worden om zo prikkels te verminderen. Bewoners kunnen zich dan sneller en langer concentreren. Het is fijn om werken van bewoners op te hangen aan de kar. Dat kan eenvoudig met behulp van magneten. Zo kan makkelijk een werk nabesproken worden én de kar wordt er levendig van. Zowel de bewoners als de welzijnswerkers zijn erg blij met hun nieuwe mobiele atelier!

Dementiezorg bij AxionContinu
Voorveldse Hof heeft 7 kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. In totaal bieden zij een thuis voor 56 bewoners. Voorveldse Hof in Utrecht is onderdeel van AxionContinu.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2021

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

De kinderen van ontwikkeling stimuleringsgroep (OSG) de Vlinder genieten van het heerlijk schommelen op hun nieuwe schommelbank. OSG de Vlinder is er voor visueel beperkte kinderen in de leeftijd van 1½ tot 5 jaar. Het zijn slechtziende of […]

Verder lezen

maart 2021

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Blauw, groen, geel, paars, roze. Er liggen vierkante tegels in allemaal verschillende kleuren op de vloer. Het zijn speciale sensorische vloertegels voor Dribbel, Dikkie Dik, Kikker en Nijntje. Dat zijn de vier therapeutische peutergroepen (TPG) van de vroegrevalidatie […]

Verder lezen

^