Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse duurzame materialen én een speelkeukentje met accessoires. 

Spelenderwijs ontwikkelenNieuw speelgoed bij Kinderzorg Bijzonder
De medewerkers van KinderZorghuis Bijzonder vertellen: “Het is een plek waar de kinderen zich veilig kunnen voelen, zij zichzelf mogen zijn en waarin wij de gezondheid van alle kinderen goed kunnen bewaken. Een plek waar kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. We hadden deze plek niet kunnen realiseren zonder nieuw spel-, en ontwikkelingsmateriaal en al het, bij de doelgroep passende, speelgoed.”

Kijken, voelen, horen
Bij het eerste bezoek hadden ouders oog voor de frisse nieuwe inrichting maar de kinderen hadden hun blik gericht op iets heel anders: “nieuw speelgoed!” Een driejarig jongetje begaf zich direct naar het nieuwe keukentje om daar voor iedereen wat lekkers te maken. Zijn tweejarige groepsgenootje kroop naar de blokken en begon direct te bouwen. Met trots liet hij aan de medewerkers zien wat voor een mooi bouwwerk hij gemaakt had. Een ander kind, met een ernstige beperking, kreeg vanuit zijn rolstoel zachte blokken aangereikt en hij genoot zichtbaar van de geluiden om zich heen.

Alle kinderen doen meeBlij kindje speelt met nieuwe blokken_Goodwill_nl
De medewerkers vertellen verder: “Wat is het leuk om de kinderen zo blij te zien met deze nieuwe plek, maar belangrijker nog voor hun, met al het nieuwe speelgoed. Dankzij de organisatie Goodwill en haar betrokken ondernemers hebben we een prachtige verassing voor onze kinderen kunnen realiseren. Hartelijk bedankt voor jullie betrokkenheid en het mogelijk maken van onze wensen voor de kinderen. Wij geloven dat alle kinderen ondanks hun beperking of ziekte mee kunnen doen en mee kunnen spelen op ieders eigen niveau. Dankzij jullie is onze nieuwe plek een stukje leuker geworden.” 

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2021

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

De kinderen van ontwikkeling stimuleringsgroep (OSG) de Vlinder genieten van het heerlijk schommelen op hun nieuwe schommelbank. OSG de Vlinder is er voor visueel beperkte kinderen in de leeftijd van 1½ tot 5 jaar. Het zijn slechtziende of […]

Verder lezen

maart 2021

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Blauw, groen, geel, paars, roze. Er liggen vierkante tegels in allemaal verschillende kleuren op de vloer. Het zijn speciale sensorische vloertegels voor Dribbel, Dikkie Dik, Kikker en Nijntje. Dat zijn de vier therapeutische peutergroepen (TPG) van de vroegrevalidatie […]

Verder lezen

^