Constructiemateriaal voor Youké

Naast superleuk is de nieuwe Smartmax voor de kinderen van dagbehandeling Mimosa ook een mooie oefening voor de motoriek. Het magnetische constructie speelgoed zorgt spelenderwijs voor leren en ontwikkelen. 

Leerzaam voor iedereenMagnetische constructiemateriaal voor kinderen_Goodwill.nl
Het leuke van Smartmax is dat kinderen dit op verschillende niveaus kunnen gebruiken. Het ene kind gaat aan de slag en ontdekt dat de onderdelen aan elkaar blijven “plakken” (magnetisch), een ander gaat het sorteren op kleur/ lengte van de staafjes of met de ballen rollen, maar er zijn ook kinderen die echt al een bouwwerk ermee maken. Soms met een beetje hulp van de juf of een groepsgenootje. Je kunt van Smartmax een soort ballenbaan maken maar dat is nog best moeilijk. Ook dat is weer een oefenmoment; wat kun je dan doen? Hoe vraag je om hulp? Uitstellen van behoefte als er niet direct geholpen kan worden.

Dagbehandeling van Youké
Smartmax is veilig voor alle kinderen van dagbehandeling Mimosa. Bij deze locatie van Youké in Barneveld komen kinderen van 2 tot 6 jaar die zich langzamer of anders ontwikkelen. Zij krijgen hulp bij het op gang brengen van deze ontwikkeling of het inhalen van eventuele achterstanden. Samen met ouders wordt in kaart gebracht wat nodig is. Professionals helpen om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van het gedrag. Daarnaast worden verschillende vaardigheden aangeleerd op meerdere gebieden van de Ontdekken en bouwen met constructiemateriaal_Goodwill.nlontwikkeling, afgestemd op de specifieke eigenschappen en kwaliteiten van het kind. Mimosa is onderdeel van Youké die specialistische hulp voor kinderen, jongeren en hun gezin biedt.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2021

Constructiemateriaal voor Youké

Constructiemateriaal voor Youké

Naast superleuk is de nieuwe Smartmax voor de kinderen van dagbehandeling Mimosa ook een mooie oefening voor de motoriek. Het magnetische constructie speelgoed zorgt spelenderwijs voor leren en ontwikkelen.  Leerzaam voor iedereen Het leuke van Smartmax is dat […]

Verder lezen

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

^