Constructiemateriaal voor Youké

Naast superleuk is de nieuwe Smartmax voor de kinderen van dagbehandeling Mimosa ook een mooie oefening voor de motoriek. Het magnetische constructie speelgoed zorgt spelenderwijs voor leren en ontwikkelen. 

Leerzaam voor iedereenMagnetische constructiemateriaal voor kinderen_Goodwill.nl
Het leuke van Smartmax is dat kinderen dit op verschillende niveaus kunnen gebruiken. Het ene kind gaat aan de slag en ontdekt dat de onderdelen aan elkaar blijven “plakken” (magnetisch), een ander gaat het sorteren op kleur/ lengte van de staafjes of met de ballen rollen, maar er zijn ook kinderen die echt al een bouwwerk ermee maken. Soms met een beetje hulp van de juf of een groepsgenootje. Je kunt van Smartmax een soort ballenbaan maken maar dat is nog best moeilijk. Ook dat is weer een oefenmoment; wat kun je dan doen? Hoe vraag je om hulp? Uitstellen van behoefte als er niet direct geholpen kan worden.

Dagbehandeling van Youké
Smartmax is veilig voor alle kinderen van dagbehandeling Mimosa. Bij deze locatie van Youké in Barneveld komen kinderen van 2 tot 6 jaar die zich langzamer of anders ontwikkelen. Zij krijgen hulp bij het op gang brengen van deze ontwikkeling of het inhalen van eventuele achterstanden. Samen met ouders wordt in kaart gebracht wat nodig is. Professionals helpen om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van het gedrag. Daarnaast worden verschillende vaardigheden aangeleerd op meerdere gebieden van de Ontdekken en bouwen met constructiemateriaal_Goodwill.nlontwikkeling, afgestemd op de specifieke eigenschappen en kwaliteiten van het kind. Mimosa is onderdeel van Youké die specialistische hulp voor kinderen, jongeren en hun gezin biedt.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2021

Spel- en ontwikkelmateriaal voor OPD Het Klooster

Spel- en ontwikkelmateriaal voor OPD Het Klooster

Bij de orthopedagogische dagbehandeling (OPD) van UniK in Veghel komen 10 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar met een specialistische hulpvraag. Deze kinderen hebben een achterstand in hun ontwikkeling, taal, gedrag en/of leerproblemen. […]

Verder lezen

april 2021

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

De kinderen van ontwikkeling stimuleringsgroep (OSG) de Vlinder genieten van het heerlijk schommelen op hun nieuwe schommelbank. OSG de Vlinder is er voor visueel beperkte kinderen in de leeftijd van 1½ tot 5 jaar. Het zijn slechtziende of […]

Verder lezen

^