Een dagje naar GaiaZOO

Goodwill Day met zandsculpturen bij Gaia Zoo_Goodwill.nl

Wij zijn een dagje uit geweest! De kinderen en medewerkers gingen naar GaiaZOO in Kerkrade, een prachtige dierentuin. De kinderen binnen Adelante Kind & Jeugd hebben een (blijvende) fysieke beperking en/of langdurige gezondheidsproblemen. Ook zijn kinderen hier om te revalideren. Vaak hebben ze veel ziekenhuisbezoeken, therapieën en staat hun leven volledig in het teken van hun gezondheid. Het is daarom juist heel belangrijk om voor deze kinderen te zorgen dat er ook tijd is om even gewoon kind te zijn en niet bezig te zijn met al het medische. Met de watersnood in Valkenburg liep onze hele locatie onder water. Wij moesten evacueren en onze locatie weer opbouwen. Budget voor leuke activiteiten was hierdoor erg beperkt. Wij zijn daarom super blij met deze Goodwill Day en zijn jullie als sponsoren hier enorm dankbaar voor.


Apen of mensen?
De kinderen zijn rolstoel/kinderwagen afhankelijk waardoor er voor ieder kind een medewerker mee ging. We hadden geluk en dubbel plezier, want er was die dag een zandsculpturenfestival waar wij ook van mochten genieten. Het was zomers warm dus zochten we veel de schaduwplekjes op. Het park zag er erg mooi uit en de kinderen keken hun ogen uit. We hebben giraffen, apen, vogels en leeuwen gezien. Spannend hoor! Vooral de grote gorilla’s maakten indruk: “Ze gedragen zich een beetje als mensen, maar het zijn natuurlijk apen”.

Gorilla bekijken achter het glas_Goodwill.nl

Poffertjes
Tussen de middag hebben we heerlijk geluncht. Dankzij jullie als sponsoren was het mogelijk om poffertjes te bestellen. Dat is extra genieten. De poffertjes zijn een goede afleiding voor de medische handelingen die er gedaan dienen te worden, want ook tijdens uitstapjes gaat de zorg natuurlijk gewoon door. Met de poedersuiker op onze wangen, kleren en rolstoelen gingen we verder met onze wandeling door de dierentuin. We hebben heel wat kilometers afgelegd. Het park heeft vele heuvels en dit was goed sporten voor de medewerkers, met giechelende kids als gevolg. Op het einde van de middag stond het zorgvervoer klaar. In de bus was het erg stil, want zo’n dag in de dierentuin maakt moe, maar heel voldaan. Wat een fijne dag was dit. Bedankt aan iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2024

Sensorische wandpanelen

Sensorische wandpanelen

Oefenen met vormen, kleuren, ordenen, motoriek, oog- handcoördinatie De jonge kinderen (2-6 jaar) die naar de dagbehandeling bij entrea lindenhout komen zijn zich volop aan het ontwikkelen. Om de ontwikkeling te stimuleren worden er verschillende spelmaterialen ingezet. De […]

Verder lezen

januari 2024

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Een plekje om te relaxen, te knuffelen, een boekje te lezen of lekker te spelen. De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben allemaal wel een eigen favoriete bezigheid in het snoezelhuisje. En soms is […]

Verder lezen

^