Een dagje naar GaiaZOO

Goodwill Day met zandsculpturen bij Gaia Zoo_Goodwill.nl

Wij zijn een dagje uit geweest! De kinderen en medewerkers gingen naar GaiaZOO in Kerkrade, een prachtige dierentuin. De kinderen binnen Adelante Kind & Jeugd hebben een (blijvende) fysieke beperking en/of langdurige gezondheidsproblemen. Ook zijn kinderen hier om te revalideren. Vaak hebben ze veel ziekenhuisbezoeken, therapieën en staat hun leven volledig in het teken van hun gezondheid. Het is daarom juist heel belangrijk om voor deze kinderen te zorgen dat er ook tijd is om even gewoon kind te zijn en niet bezig te zijn met al het medische. Met de watersnood in Valkenburg liep onze hele locatie onder water. Wij moesten evacueren en onze locatie weer opbouwen. Budget voor leuke activiteiten was hierdoor erg beperkt. Wij zijn daarom super blij met deze Goodwill Day en zijn jullie als sponsoren hier enorm dankbaar voor.


Apen of mensen?
De kinderen zijn rolstoel/kinderwagen afhankelijk waardoor er voor ieder kind een medewerker mee ging. We hadden geluk en dubbel plezier, want er was die dag een zandsculpturenfestival waar wij ook van mochten genieten. Het was zomers warm dus zochten we veel de schaduwplekjes op. Het park zag er erg mooi uit en de kinderen keken hun ogen uit. We hebben giraffen, apen, vogels en leeuwen gezien. Spannend hoor! Vooral de grote gorilla’s maakten indruk: “Ze gedragen zich een beetje als mensen, maar het zijn natuurlijk apen”.

Gorilla bekijken achter het glas_Goodwill.nl

Poffertjes
Tussen de middag hebben we heerlijk geluncht. Dankzij jullie als sponsoren was het mogelijk om poffertjes te bestellen. Dat is extra genieten. De poffertjes zijn een goede afleiding voor de medische handelingen die er gedaan dienen te worden, want ook tijdens uitstapjes gaat de zorg natuurlijk gewoon door. Met de poedersuiker op onze wangen, kleren en rolstoelen gingen we verder met onze wandeling door de dierentuin. We hebben heel wat kilometers afgelegd. Het park heeft vele heuvels en dit was goed sporten voor de medewerkers, met giechelende kids als gevolg. Op het einde van de middag stond het zorgvervoer klaar. In de bus was het erg stil, want zo’n dag in de dierentuin maakt moe, maar heel voldaan. Wat een fijne dag was dit. Bedankt aan iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

mei 2024

Een top optreden

Een top optreden

En het was zeker top! Muziek en meezingen, daarmee krijg je snel de sfeer erin. We hadden onze bewoners vooraf geobserveerd en wisten wat in de smaak zou vallen. Daarom hebben we koor Top Theater uitgenodigd in het […]

Verder lezen

^