Tango dansen

Dansen met dementie, beweging is goed voor iedereen_goodwill.nl

Voor ouderen is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Zeker in een verpleeghuis, waar veel uit handen wordt genomen en men minder hoeft te doen. Vandaag gaat dat bewegen zeker lukken want de Tangosalon komt op bezoek. We kijken er allemaal erg naar uit!


We hebben een huiskamer vrij gemaakt: alle stoelen langs de muren en de tafels aan de kant. Leverworst, kaas en komkommer zijn gesneden en er staan twee kannen limonade in de koelkast. Klaar voor het feest!

Iedereen danst mee
Er komen 4 dansers: twee heren en twee dames. Ze beginnen met een oefendansje, een koppel in het midden van de vrijgemaakte ruimte. De bewoners én personeel, ongeveer 20 mensen, kijken ingespannen naar de bewegingen, sommigen deinen al een beetje mee met de muziek. Na afloop van deze eerste dans maakt het koppel zich los en de dansers mengen zich onder de mensen. Zij en wij dansen en swingen er op los, vrolijke muziek klinkt door onze huiskamer. Elke bewoner wordt betrokken bij de gezelligheid en voor zover mogelijk wordt er met iedereen wel even gedanst. Mensen die nog soepel zijn, mensen die wat minder stevig op de voeten staan en ook de bewoners in een rolstoel worden niet overgeslagen. Onze blinde bewoonster doet ook mee, vanuit haar fijne luie stoel en met een grote lach op haar gezicht. De bewoners lachen, klappen op de maat en laten zich verleiden tot een dans: niet vaak zien we zoveel glimlachende gezichten en voetjes van de vloer: professionele dansers, amateurs, personeel en bewoners mengden zich en het was een fantastisch leuk feest.

Samen dansen, ook op leeftijd_Goodwill.nlBedankt aan de Tangosalon en aan Goodwill!
Careyn De Prinses in Utrecht


Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2024

Sensorische wandpanelen

Sensorische wandpanelen

Oefenen met vormen, kleuren, ordenen, motoriek, oog- handcoördinatie De jonge kinderen (2-6 jaar) die naar de dagbehandeling bij entrea lindenhout komen zijn zich volop aan het ontwikkelen. Om de ontwikkeling te stimuleren worden er verschillende spelmaterialen ingezet. De […]

Verder lezen

januari 2024

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Een plekje om te relaxen, te knuffelen, een boekje te lezen of lekker te spelen. De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben allemaal wel een eigen favoriete bezigheid in het snoezelhuisje. En soms is […]

Verder lezen

^