Tango dansen

Dansen met dementie, beweging is goed voor iedereen_goodwill.nl

Voor ouderen is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Zeker in een verpleeghuis, waar veel uit handen wordt genomen en men minder hoeft te doen. Vandaag gaat dat bewegen zeker lukken want de Tangosalon komt op bezoek. We kijken er allemaal erg naar uit!


We hebben een huiskamer vrij gemaakt: alle stoelen langs de muren en de tafels aan de kant. Leverworst, kaas en komkommer zijn gesneden en er staan twee kannen limonade in de koelkast. Klaar voor het feest!

Iedereen danst mee
Er komen 4 dansers: twee heren en twee dames. Ze beginnen met een oefendansje, een koppel in het midden van de vrijgemaakte ruimte. De bewoners én personeel, ongeveer 20 mensen, kijken ingespannen naar de bewegingen, sommigen deinen al een beetje mee met de muziek. Na afloop van deze eerste dans maakt het koppel zich los en de dansers mengen zich onder de mensen. Zij en wij dansen en swingen er op los, vrolijke muziek klinkt door onze huiskamer. Elke bewoner wordt betrokken bij de gezelligheid en voor zover mogelijk wordt er met iedereen wel even gedanst. Mensen die nog soepel zijn, mensen die wat minder stevig op de voeten staan en ook de bewoners in een rolstoel worden niet overgeslagen. Onze blinde bewoonster doet ook mee, vanuit haar fijne luie stoel en met een grote lach op haar gezicht. De bewoners lachen, klappen op de maat en laten zich verleiden tot een dans: niet vaak zien we zoveel glimlachende gezichten en voetjes van de vloer: professionele dansers, amateurs, personeel en bewoners mengden zich en het was een fantastisch leuk feest.

Samen dansen, ook op leeftijd_Goodwill.nlBedankt aan de Tangosalon en aan Goodwill!
Careyn De Prinses in Utrecht


Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^