Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom. 

Rustig
De speeltuin was deze dag speciaal en alleen voor de Markiezaten geopend. Zo kon iedereen rustig rondlopen en het terrein verkennen. De 27 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar hebben een ontwikkelingsachterstand en/of bijkomende problematiek, maar hebben wel perspectief op een vorm van onderwijs.

Ontdekken en uitproberen
Na een verkenningsronde durfden een aantal kinderen wel de hoge klimtoren te beklimmen, weer anderen gingen met veel plezier van de grote glijbanen af. Sommige kinderen vonden het een beetje spannend en bleven liever bij de schommel, de minispeeltuin of ze zaten lekker in het gras. Tussendoor stonden er op de picknicktafels soepstengels en lekkere pakjes drinken gereed, want het spelen maakte de kinderen wel dorstig!

Lekkere lunch
Na een hele ochtend klimmen, klauteren en schommelen konden de kinderen genieten van een lekker bordje frites met kipnuggets. Iedereen moest  zijn bordje goed vasthouden, want het waaide erg hard! De vogeltjes bleven dan ook in de buurt om een frietje mee te pikken als er een bordje op de grond viel.

Genoten
Na het eten kon er nog tot 14.00 uur gespeeld worden. Dat was lang genoeg. Een aantal kinderen begonnen al een beetje moe te worden. Zoveel indrukken en uitdagingen. Maar ze hebben er allemaal van genoten en vonden het een geweldige dag!

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2019

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom.  RustigDe speeltuin was deze […]

Verder lezen

april 2019

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Een sportief oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Samen actief bewegen omdat het belangrijk is én ook heel erg leuk. Dat zijn de Koningsspelen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze deze dag vormgeven. Papageno is een dagbehandelingscentrum in Almere voor […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^