Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom. 

Rustig
De speeltuin was deze dag speciaal en alleen voor de Markiezaten geopend. Zo kon iedereen rustig rondlopen en het terrein verkennen. De 27 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar hebben een ontwikkelingsachterstand en/of bijkomende problematiek, maar hebben wel perspectief op een vorm van onderwijs.

Ontdekken en uitproberen
Na een verkenningsronde durfden een aantal kinderen wel de hoge klimtoren te beklimmen, weer anderen gingen met veel plezier van de grote glijbanen af. Sommige kinderen vonden het een beetje spannend en bleven liever bij de schommel, de minispeeltuin of ze zaten lekker in het gras. Tussendoor stonden er op de picknicktafels soepstengels en lekkere pakjes drinken gereed, want het spelen maakte de kinderen wel dorstig!

Lekkere lunch
Na een hele ochtend klimmen, klauteren en schommelen konden de kinderen genieten van een lekker bordje frites met kipnuggets. Iedereen moest  zijn bordje goed vasthouden, want het waaide erg hard! De vogeltjes bleven dan ook in de buurt om een frietje mee te pikken als er een bordje op de grond viel.

Genoten
Na het eten kon er nog tot 14.00 uur gespeeld worden. Dat was lang genoeg. Een aantal kinderen begonnen al een beetje moe te worden. Zoveel indrukken en uitdagingen. Maar ze hebben er allemaal van genoten en vonden het een geweldige dag!

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

september 2019

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Jaarlijks wordt er een feestweek georganiseerd bij Dagbehandeling Willemijntje in Roosendaal. Elke dag wordt dan iets extra’s gedaan. De Goodwill Day vond ook plaats in deze week. Er waren springkussens gehuurd voor de kinderen. Tussen alle activiteiten door […]

Verder lezen

augustus 2019

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

De kinderen van de dagbehandelingsgroep Dikkie Dik in Amersfoort hebben een nieuwe driewieler gekregen. Een speciale fiets waar je ook met z’n tweeën op kunt. Wie achterop durft te klimmen kan degene die fietst een extra zetje geven. […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^