Ook Papageno doet mee met de Koningsspelen!

Een sportief oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Samen actief bewegen omdat het belangrijk is én ook heel erg leuk. Dat zijn de Koningsspelen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze deze dag vormgeven. Papageno is een dagbehandelingscentrum in Almere voor kinderen van nul tot zeven jaar met een ontwikkelingsvraagstuk. Ze hebben speciale begeleiding en ondersteuning nodig. Maar ze willen ook graag meedoen met de Koningsspelen. Omdat deze kinderen er ook bij horen. En zodat zij ook kunnen vertellen over hun versie van de Kindje op het springkussen tijdens KoningsspelenKoningsspelen. Net als hun broers, zussen of buurkinderen. 

Springkussen
Er werd een groot springkussen gehuurd en verschillend spelmateriaal zoals kegels, ballen en stoepkrijt. Een popcornmachine zorgde voor wat lekkers om van te smikkelen.

Genieten
Met een gezamenlijke dans werd de dag geopend en konden de kinderen,  geschminkt met rood-wit-blauwe vlaggetjes, heerlijk spelen. Lekker actief springen en tussendoor een handje popcorn eten. Na afloop hebben de kinderen samen met hun ouders genoten van een Koningsdag lunch. Zo konden ze samen de dag af sluiten en kon een ieder vertellen wat hij of zij had  beleefd.

Dagbehandeling voor kinderen
Bij Papageno zijn vijf groepen. Daar wordt ontwikkelingsgericht gewerkt op grond van afspraken en individuele doelen die samen met ouder(s)/verzorger(s) worden vastgesteld in een ondersteuningsplan. Zowel de ouders als de kinderen worden begeleid door een team van deskundigen.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

september 2019

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Springen in de feestweek bij Willemijntje

Jaarlijks wordt er een feestweek georganiseerd bij Dagbehandeling Willemijntje in Roosendaal. Elke dag wordt dan iets extra’s gedaan. De Goodwill Day vond ook plaats in deze week. Er waren springkussens gehuurd voor de kinderen. Tussen alle activiteiten door […]

Verder lezen

augustus 2019

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

De kinderen van de dagbehandelingsgroep Dikkie Dik in Amersfoort hebben een nieuwe driewieler gekregen. Een speciale fiets waar je ook met z’n tweeën op kunt. Wie achterop durft te klimmen kan degene die fietst een extra zetje geven. […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^