Klimmen met een visuele beperking

De kinderen van de Vlinder zijn blij met het leuke Pikler klimrek dat we hebben gekregen van Goodwill. De Vlinder is een ontwikkeling stimulerende groep van Visio voor kinderen die blind of slechtziend zijn.

Samen klimmen en glijden met een visuele beperking_goodwill.nl

Best spannend
Het klimrek stimuleert de motoriek, een ontwikkelingsgebied waar we veel mee oefenen. Het klimrek is een mooie aanvulling voor op de groep. Waar het voor goedziende kinderen heel normaal is om te klimmen is dat voor onze kinderen veel spannender. Het is mooi om te zien dat de meeste kinderen het klimrek in het begin erg spannend vonden omdat dit nieuw voor ze was en nu kunnen ze het zelf! Door het klimrek vaker te gebruiken zien we dat de kinderen steeds zelfstandiger kunnen klimmen en zelfs vragen wanneer we weer gaan klimmen omdat ze het zo leuk vinden.

Klimmen en glijden
Omdat de kinderen niet of niet goed kunnen zien kost het meer tijd om nieuwe activiteiten te ontdekken. Dit klimrek kan worden versteld waardoor alle kinderen op hun eigen niveau mee kunnen doen. We kunnen ook een klimhelling toevoegen en deze ombouwen tot een glijbaan waardoor de kinderen nog meer plezier beleven. Vooral het glijden vinden de kinderen heel erg leuk. Als we klaar zijn met klimmen kunnen we het rek gemakkelijk inklappen en opruimen. Met mooi weer kunnen we het klimrek zelfs mee naar buiten nemen. De kinderen hebben al heel veel plezier beleefd aan het klimrek en gaan hier ook nog veel plezier aan beleven. Bedankt voor dit mooie cadeau!

Bekijk hier een video van het nieuwe klimtoestel bij De Vlinder

Nieuw klimtoestel voor kinderen met visuele beperkingen_Goodwill

Over De Vlinder
De Vlinder is gevestigd in Nijmegen en is er speciaal voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar oud met een visuele beperking. De Vlinder stimuleert de kinderen door de wereld te vergroten en dichterbij te halen. Er wordt doel- en vraaggericht gewerkt waarbij het kind centraal staat.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2024

Sensorische wandpanelen

Sensorische wandpanelen

Oefenen met vormen, kleuren, ordenen, motoriek, oog- handcoördinatie De jonge kinderen (2-6 jaar) die naar de dagbehandeling bij entrea lindenhout komen zijn zich volop aan het ontwikkelen. Om de ontwikkeling te stimuleren worden er verschillende spelmaterialen ingezet. De […]

Verder lezen

januari 2024

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Een plekje om te relaxen, te knuffelen, een boekje te lezen of lekker te spelen. De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben allemaal wel een eigen favoriete bezigheid in het snoezelhuisje. En soms is […]

Verder lezen

^