Genieten van live muziek

Een trekzak, twee violen, een contrabas en een elektronische piano. Wat hebben we een prachtige middag gehad met het muziekoptreden van de mannen van Zigeunerorkest Cserebogàr. Enthousiaste muzikanten die heel mooi contact maakten met onze bewoners van Wonen bij September aan de Kelvinstraat in Apeldoorn.

Een zigeunerorkest speelt voor mensen met dementie_Goodwill

Bekijk hier een video van het muziekoptreden


Herinneringen door muziek
Muziek maakt blij, brengt herinneringen actief naar boven en maakt ook vooral het samen genieten heel tastbaar en dat is prachtig om te zien. Als er luid wordt meegezongen op de klanken van Franse Chansons en mooie Balkan muziek verschijnt regelmatig kippenvel op de armen en worden de spieren die maken dat we glimlachen en kunnen meezingen geactiveerd.

Samen zingen
Bij het optreden is ruimte voor verzoeknummers. Door de mooie interactie met de bewoners komen uit diverse windstreken muzikale bijdragen aan bod. Parijs wordt bezongen, maar ook Friese klanken, Amsterdamse – en Rotterdamse nummers en een Haags deuntje klinken door de ruimte. Alles wordt actief beleefd en meegezongen. Het optreden sluit aan bij de belevingswereld en herinneringen van de bewoners. Wat fijn om te zien!

Genieten van muziek
Meedeinen op de muziek, niet iedereen lukt het nog om actief mee te zingen, en een glimlach op het gezicht verklappen het plezier dat men aan het optreden beleeft. De reacties van bewoners na afloop: “Dat was het mooiste optreden dat ik heb meegemaakt” en “Ik heb echt enorm genoten”. Dan maakt je hart toch een sprongetje!

Bij Wonen bij September wonen mensen met dementie. Alles draait om het leefplezier van de bewoners.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

mei 2024

Een top optreden

Een top optreden

En het was zeker top! Muziek en meezingen, daarmee krijg je snel de sfeer erin. We hadden onze bewoners vooraf geobserveerd en wisten wat in de smaak zou vallen. Daarom hebben we koor Top Theater uitgenodigd in het […]

Verder lezen

^