Genieten van live muziek

Een trekzak, twee violen, een contrabas en een elektronische piano. Wat hebben we een prachtige middag gehad met het muziekoptreden van de mannen van Zigeunerorkest Cserebogàr. Enthousiaste muzikanten die heel mooi contact maakten met onze bewoners van Wonen bij September aan de Kelvinstraat in Apeldoorn.

Een zigeunerorkest speelt voor mensen met dementie_Goodwill

Bekijk hier een video van het muziekoptreden


Herinneringen door muziek
Muziek maakt blij, brengt herinneringen actief naar boven en maakt ook vooral het samen genieten heel tastbaar en dat is prachtig om te zien. Als er luid wordt meegezongen op de klanken van Franse Chansons en mooie Balkan muziek verschijnt regelmatig kippenvel op de armen en worden de spieren die maken dat we glimlachen en kunnen meezingen geactiveerd.

Samen zingen
Bij het optreden is ruimte voor verzoeknummers. Door de mooie interactie met de bewoners komen uit diverse windstreken muzikale bijdragen aan bod. Parijs wordt bezongen, maar ook Friese klanken, Amsterdamse – en Rotterdamse nummers en een Haags deuntje klinken door de ruimte. Alles wordt actief beleefd en meegezongen. Het optreden sluit aan bij de belevingswereld en herinneringen van de bewoners. Wat fijn om te zien!

Genieten van muziek
Meedeinen op de muziek, niet iedereen lukt het nog om actief mee te zingen, en een glimlach op het gezicht verklappen het plezier dat men aan het optreden beleeft. De reacties van bewoners na afloop: “Dat was het mooiste optreden dat ik heb meegemaakt” en “Ik heb echt enorm genoten”. Dan maakt je hart toch een sprongetje!

Bij Wonen bij September wonen mensen met dementie. Alles draait om het leefplezier van de bewoners.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

september 2023

Duurzaam materiaal om spelenderwijs te leren communiceren

Duurzaam materiaal om spelenderwijs te leren communiceren

In Matthijs wordt dagondersteuning aangeboden aan kinderen met een mentale of motorische beperking. Communicatie is nodig om in interactie te gaan met andere kinderen en de leefwereld te verruimen. Binnen Matthijs proberen we voor elk kind de communicatie […]

Verder lezen

augustus 2023

Een dagje naar GaiaZOO

Een dagje naar GaiaZOO

Wij zijn een dagje uit geweest! De kinderen en medewerkers gingen naar GaiaZOO in Kerkrade, een prachtige dierentuin. De kinderen binnen Adelante Kind & Jeugd hebben een (blijvende) fysieke beperking en/of langdurige gezondheidsproblemen. Ook zijn kinderen hier om […]

Verder lezen

^