De lichttafel ontdekken

In de werkkamer, naast de groep, wordt de nieuwe lichttafel getest door de kinderen. Dat is een lichtdoorlatende plaat waar felle lampen onder zitten. Met de plaat kun je spelen met licht, schaduw, vormen en kleuren. De eerste jongen die binnenkomt kijkt vol bewondering naar de lichtplaat en dan naar de materialen die ernaast liggen. Eerst probeert hij de blokken uit. Ze worden naast elkaar gelegd en opgestapeld. De verschillende vormen bieden een leuke uitdaging. Dan volgen de cijfers en vormen, die mooi oplichten op de lichttafel.

Samen de lichttafel ontdekken bij Youke_Goodwill.nl

Beleving
Een volgend groepje komt de lichttafel uitproberen. Zij leggen andere sensorische materialen erop. Vooral wanneer er andere kleuren verschijnen komen er hele enthousiaste geluiden en vrolijke gezichten. Met af en toe een serieuze en geconcentreerde blik erbij. Voor de kinderen is het een fantastische beleving. Het is leerzaam en ook een momentje van ontspanning.

Youké Mimosa
De kinderen van dagbehandelgroep Mimosa van Youké in Barneveld, hebben een nieuwe lichttafel met accessoires gekregen. De dagbehandeling is voor jonge kinderen die een behandelomgeving nodig hebben om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Dit kan zijn vanwege meervoudige problemen op sociaal- en emotioneel gebied, de taalspraakontwikkeling, gedragsproblemen of (het vermoeden van) een stoornis.

Spelen met gekleurde cijfers op de lichtplaat_Goodwill

Aan de slag
Bij de lichttafel zit een doorzichtige bak. Deze kun je erop zetten en vullen met rijst, zand of ander materiaal. Ook met verf of materialen uit de natuur, zoals bladeren, takjes en eikels kun je aan de slag. Er valt nog heel veel meer te ontdekken voor de kinderen, waarbij je gelijk ziet dat elk kind zijn eigen voorkeur heeft voor bepaalde materialen. Ze kunnen allemaal op hun eigen manier alles uitproberen en leren over verschillende vormen, texturen en kleuren. De komende tijd gaan de kinderen heel veel ontdekken!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

november 2023

Sinterklaas 2023

Sinterklaas 2023

Op 18 november arriveert Sinterklaas weer in Nederland. Hij maakte vorige jaar een sfeerbeleving mogelijk bij zorgcentrum Proteion Libermannhof in Gennep. De bewoners met dementie konden herinneringen ophalen met warme chocomel, gedichten, jute zakken met pakjes en nostalgische […]

Verder lezen

oktober 2023

Familie uitje naar Plaswijckpark

Familie uitje naar Plaswijckpark

Het dagje Plaswijckpark was in één woord SUPER! Kinderen én hun families van de CityKids locaties De Uitvinders (Den Haag) en De Componist (Capelle aan den IJssel) zijn een dagje uit geweest. Ouders, broers en zussen mochten mee […]

Verder lezen

^