2 nieuwe iPads voor ODC BaLaDe in Waalwijk

Spelletjes doen op de Ipad - Goodwill.nl

De groepen Dolfijn en Zeepaard van het Orthopedagogisch Dagcentrum BaLaDe hebben elk een nieuwe iPad. De kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar hebben mogelijk een ontwikkelingsachterstand. De begeleiders stimuleren de ontwikkeling van de kinderen, observeren veel, zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden en overleggen over de beste aanpak voor het kind. Dit wordt met ouders gedaan, maar ook met andere experts. 

Leren én ontspannen
De groepen hebben gekozen voor iPads, omdat de kinderen hierdoor spelenderwijs dingen leren én kunnen ontspannen. De ontwikkeling wordt op verschillende manieren gestimuleerd. Er zijn bijvoorbeeld spellen waarbij de kinderen samen kunnen spelen, zoals memory. Daarbij leren ze op hun beurt te wachten en wordt het geheugen gestimuleerd. Ook worden de woordkennis en de hand-oogcoördinatie gestimuleerd bij een dierenspel: ‘Waar zie je de koe, klik op de koe.’ En na een drukke dag, waarbij er veel van ze wordt gevraagd, kunnen de kinderen ontspannen tijdens een rustig moment aan tafel, waarbij ze een filmpje kunnen kijken op de iPad.

ODC BaLaDe
Het ODC is er voor het jonge kind. Na de start in groepen Dolfijn of Zeepaardje stromen de kinderen door naar de groep Pinguïn. Bij deze kinderen (4-6 jaar) is de diagnostiek en beeldvorming (grotendeels) helder. Naast verdere ontwikkelingsstimulering wordt er bekeken welke behandeling of begeleiding noodzakelijk is en welke vervolgplek (op termijn) het beste op het kind aansluit.  

Kindje kijkt een filmpje ter ontspanning-Goodwill.nlStichting Prisma
ODC BaLaDe in Waalwijk is onderdeel van Stichting Prisma. Deze stichting is er voor mensen met een beperking. Zoals elk mens, hebben zij ook het recht op een waardige en zinvolle plek in de samenleving. De cliënt staat daarbij centraal.

Deskundige begeleiding
Vanuit een zo breed mogelijk beeld wordt de totale ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Dit gebeurt op de groep door veelal begeleiders met een MBO- en HBO-opleiding. Aangevuld met alle nodige scholingen en cursussen. Dit in samenwerking met een gedragsdeskundige, kinderfysiotherapeute, kinderlogopediste en eventueel andere deskundigen. Afhankelijk van de vraag van het kind kan diagnostisch onderzoek plaatsvinden. Alle deskundigen kunnen op hun vakgebied onderzoeken en nodige testen afnemen.
Na het behandelprogramma zijn er een aantal opties:
* Aanmelding bij onderwijs.
* Nog extra schoolvoorbereiding binnen het ODC nodig vóór de overstap naar onderwijs.
* Doorstromen naar een vervolg behandelingsgroep.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2020

Wobbel voor De Valkhorst van Adelante Zorggroep

Wobbel voor De Valkhorst van Adelante Zorggroep

Een wobbel is een houten halfronde plank die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Eigenlijk is het voor elk kind iets anders, het is maar net wat zij er op dat moment mee doen. Je kunt er op […]

Verder lezen

april 2020

2 nieuwe iPads voor ODC BaLaDe in Waalwijk

2 nieuwe iPads voor ODC BaLaDe in Waalwijk

De groepen Dolfijn en Zeepaard van het Orthopedagogisch Dagcentrum BaLaDe hebben elk een nieuwe iPad. De kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar hebben mogelijk een ontwikkelingsachterstand. De begeleiders stimuleren de ontwikkeling van de kinderen, observeren veel, zoeken […]

Verder lezen

^