Wobbel voor De Valkhorst van Adelante Zorggroep

Balans zoeken op een Wobbel-Goodwill.nl

Een wobbel is een houten halfronde plank die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Eigenlijk is het voor elk kind iets anders, het is maar net wat zij er op dat moment mee doen. Je kunt er op zitten maar ook op staan. Dan ben je heel groot. Draai je de wobbel om, dan is het staan een balansoefening geworden. Maar je kunt hem ook gebruiken als een brug en er met autootjes overheen rijden.   

Adelante Zorggroep
De kinderen die op afdeling De Valkhorst van Adelante Zorggroep verblijven zijn in de leeftijd van nul tot achttien jaar. Zij hebben allemaal medische hulp nodig en komen op de afdeling voor revalidatiezorg, intensieve kindzorg, dagopvang of om te logeren. De Valkhorst biedt 24/7 verpleegkundige zorg aan deze kinderen. 

Spelen om te ontwikkelen
Naast de medische zorg is er ook aandacht voor het pedagogische gebied. Dit doen de medewerkers onder meer door het stimuleren van de ontwikkeling met behulp van divers speelgoed. De wobbel komt hierbij goed van pas. Met de wobbel wordt de grove motoriek van de kinderen gestimuleerd, ze kunnen hun creativiteit en fantasie gebruiken en ze  ervaren er veel plezier van.

Kindje kruipt over de wobbel-Goodwill.nlVoor alle leeftijden
Vanaf het moment dat de wobbel klaargezet werd voor gebruik, waren de kinderen direct geïnteresseerd en enthousiast. De allerkleinste (1 jaar) klom er zelfs direct op en begon enthousiast te wiebelen. De grotere kinderen (11/12 jaar) op de afdeling gebruiken de wobbel als surfplank of om er lekker op te chillen. De wobbel is dus geschikt voor meerdere leeftijden wat erg aansluit bij de afdeling. Afdeling De Valkhorst is erg blij met de wobbel zodat hun spelaanbod weer vergroot is.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

oktober 2020

Een dagje naar Avifauna

Een dagje naar Avifauna

Met een groep van 33 kinderen tussen 2 en 5 jaar is Kombino Kinderopvang een dagje naar Avifauna geweest. Een dierenpark met de nadruk op vogels én qua afstanden goed beloopbaar voor kinderen. Rondkijken en spelen In groepjes […]

Verder lezen

september 2020

Naar de speeltuin

Naar de speeltuin

Met 16 kinderen en 9 juffen zijn we naar de speeltuin geweest. Deze speeltuin is perfect voor de doelgroep van het MKD. De kinderen hebben snel last van prikkels maar deze speeltuin is overzichtelijk en netjes. Voor iedereen […]

Verder lezen

^