Corona: impact op medisch kinderdagverblijven & dementie zorgcentra

23 maart 2020

En ineens valt alles weg: structuur, vertrouwde begeleiders, favoriete speeltjes, de mooie snoezelkamer, het zwemmen in warm water en vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Door de coronacrisis zijn de medisch kinderdagverblijven gesloten en mogen dementie zorgcentra geen bezoek meer ontvangen.

Blog over de impacht van de coroncacrisis bij medisch kinderdagverblijven en dementie zorgcentra-goodwill.nl

Kinderen blijven thuis
Kwetsbare en zorgintensieve kinderen moeten nu verplicht thuis blijven. Tenzij de ouders vitale beroepen hebben, dan is er een vorm van opvang mogelijk. Het merendeel van deze kinderen is nu echter thuis bij hun ouders. Ouders die het al zwaar hebben door de zorgen om en voor hun kind maar die nu 24/7 klaar moeten staan. Ze doen het ongetwijfeld met alle liefde maar het vergt veel van ze in deze tijd.

Afleiding door Puzzel- en Kleurboek
Om de kinderen af te leiden, ontspanning te bieden en hun emoties te verwerken maken wij, ook nu, onze Puzzel- en Kleurboeken. De medisch kinderdagverblijven kunnen deze doorsturen naar de kinderen thuis zodat ze daar ook iets vertrouwds hebben van hun normale opvang.

Andere hulpmiddelen nodig
De Goodwill Days zullen nu vooral gebruikt worden om hulpmiddelen aan te schaffen om de kinderen op afstand te vermaken. Met beeldbellen kunnen muziekinstrumenten gedemonstreerd worden, snoezelmateriaal om oren en ogen te prikkelen kan getoond worden en de vertrouwde juf kan een videoboodschap sturen.

Veranderende sfeer bij dementie zorgcentra
Bij dementie zorgcentra ligt het weer iets anders. Zij zijn 24/7 ‘in bedrijf’ doordat de bewoners dag en nacht aanwezig zijn en begeleiding en zorg nodig hebben. Ook voor mensen met dementie is structuur en dagritme ontzettend belangrijk. Door de maatregelen van het RIVM is de sfeer in deze zorgcentra nu anders. Bezoek is niet meer toegestaan, uitjes en activiteiten zijn geannuleerd en medewerkers en vrijwilligers moeten zoveel mogelijk afstand van elkaar houden. Terwijl juist deze bewoners het zo nodig hebben om contact te maken met mensen en een arm om zich heen willen voelen.

Samen
Wij leven mee met al deze mensen! Gelukkig kunnen wij goed vanuit huis werken en zorgen we dat er binnenkort weer nieuwe Puzzel- en Kleurboeken van ons bezorgd worden. Ook de Goodwill Days kunnen gewoon aangevraagd worden, juist nu zijn extra hulpmiddelen hard nodig. We zijn heel blij dat onze sponsoren dit ook zo zien. Dat ze ook juist nu meedoen met Goodwill en dat we samen kleur kunnen geven aan de zorg!

Bent u ook een maatschappelijk betrokken ondernemer? Laat het zien en doe mee met Goodwill!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

januari 2021

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse […]

Verder lezen

^