Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Kiekeboe met het nieuwe snoezelhuisje_Goodwill.nl

Een plekje om te relaxen, te knuffelen, een boekje te lezen of lekker te spelen. De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben allemaal wel een eigen favoriete bezigheid in het snoezelhuisje. En soms is dat gewoon lekker helemaal niks doen.

Een fijn matrasje, kussens en 2 supergrote en zachte knuffels liggen in het nieuwe snoezelhuisje. Wat zijn we blij dat Goodwill ons dit geschonken heeft. Het is een fijne beschutte plek waar de kinderen zich kunnen afzonderen en ontspannen als ze te veel prikkels hebben gehad, moe zijn of even behoefte hebben aan een momentje voor zichzelf.

Afspraakjes leren maken
Nieuwsgierig kwamen de kinderen kijken toen we het huisje in elkaar gingen zetten. Iedereen wilde maar wat graag naar binnen toen het stond. En daarna door het raam ‘kiekeboe’ spelen! We hebben de kinderen geleerd om afspraakjes te maken. Zo zorgen we er samen voor dat er niet te veel kinderen tegelijk in het huisje zitten en dat het echt een rustplek is.

Iedereen op zijn eigen manier
We merken dat de kinderen het fijn vinden om zich even terug te trekken. Het is één huisje maar voor iedereen is het anders. Het ene kindje pakt een aantal boeken, trekt z’n schoentjes uit en gaat lekker tegen de knuffelhond aanliggen om even te lezen. Een ander kindje neemt verschillende speelmaterialen mee, gaat daarmee in het huisje spelen en fantaseert hele verhalen. Weer een ander kindje gaat, als het wat drukker op de groep is, even het huisje in om zich af te zonderen en te ontspannen.

Lekker relaxen met knuffels en kussens in het nieuwe snoezelhuisje_Goodwill.nl


Zuidzon De Winde
Voor nu staat het huisje op groep Aap, over een tijdje gaat het naar de buurgroep; groep Olifant. Zo zullen we het huisje wisselen tussen beide groepen. Bij Zuidzon van orthopedagogisch centrum De Winde zijn zo’n 18 kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Kinderen komen hier als zij door welke reden dan ook achterlopen in hun ontwikkeling. De Winde is onderdeel van Zozijn.


Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

mei 2024

Een top optreden

Een top optreden

En het was zeker top! Muziek en meezingen, daarmee krijg je snel de sfeer erin. We hadden onze bewoners vooraf geobserveerd en wisten wat in de smaak zou vallen. Daarom hebben we koor Top Theater uitgenodigd in het […]

Verder lezen

^