30 jaar

Lauwerkrans 30 jaar Goodwill.nl

In 2022 bestond Goodwill 30 jaar. Naast de maandelijkse Goodwill Days vierden we dit jubileum met een extra winactie. Het hele jaar 2022 hebben we elke maand een dementie zorgcentrum of medisch kinderdagverblijf blij gemaakt met een nieuwe tablet of iPad.

Op deze pagina staan de 12 winnende locaties.

Mariahoeve in Den Haag wint nieuwe tablet_Goodwill


December | Florence Mariahoeve in Den Haag
“Nu kunnen we samen met de bewoners spelletjes doen, muziek luisteren of filmpjes kijken. Wij zijn heel blij met de gewonnen tablet. Een heel mooi cadeau, super bedankt!” De bewoners van Florence Mariahoeve in Den Haag hebben de tablet van december gewonnen, van harte gefeliciteerd!

…..

Kinderen van DJK De Boskabouters winnen een nieuwe iPad_Goodwill


November | Trias DJK Boskabouters in Hardenberg

“Wij zijn enorm blij dat wij de iPad hebben gewonnen en gaan hier veel gebruik van maken! De kinderen zijn reuze blij! Dankjewel!” De Boskabouters in Hardenberg hebben de iPad van november gewonnen. Dagbehandeling Jonge Kind (DJK) Boskabouters biedt hulp aan kinderen met problemen in hun ontwikkeling. Van harte gefeliciteerd!

..

.

Mijzo Eikendonk wint tablet voor bewoners met dementie


Oktober | Mijzo Eikendonk in Waalwijk
“Nu hoeven onze bewoners niet meer te stoppen omdat de zuster de tablet nodig heeft voor haar werkzaamheden maar kunnen ze blijven genieten. Steeds meer bewoners ontdekken namelijk wat er allemaal kan met een tablet. Ze genieten van beelden van vroeger en nu, zingen mee met muziek en bekijken filmpjes op YouTube. Enorm bedankt voor de prachtige tablet die wij mochten ontvangen! Hij is direct in gebruik genomen om herinneringen op te halen met onze bewoners!” Van harte gefeliciteerd!

Kindje doet spel op nieuwe tablet

September | KDC De Rietpol in Geldermalsen
“Als ik daar op druk, gebeurt er iets.” De oog-hand coördinatie wordt op een speelse manier geoefend met de nieuwe iPad. De kinderen van KDC De Rietpol worden zo op een leuke manier gestimuleerd in hun ontwikkeling. De iPad wordt gebruikt door kinderen met ernstige meervoudige beperkingen en door kinderen met een ontwikkelingsachterstand. “We zijn er allemaal superblij mee, bedankt!” KDC De Rietpol in Geldermalsen van ’s-Heerenloo is de winnaar van september, van harte gefeliciteerd!

..

..

Dementiezorgcentrum Zonnehoeve Hilversum wint tablet

Augustus | Verpleeghuis Zonnehoeve in Hilversum
“Foto’s kijken vinden veel bewoners prachtig. De nieuwe iPad gebruiken we daarom in gespreksgroepen waarbij we foto’s laten zien. Zo kunnen we gesprekken op gang brengen. Wij zijn heel blij met de iPad, geweldig bedankt!” Verpleeghuis Zonnehoeve van Hilverzorg in Hilversum is de winnaar van de iPad van augustus, van harte gefeliciteerd!


….


Tablet winnaar MKD Dubbeldam_Goodwill

Juli | MKD Dubbeldam in Dordrecht
“Voor de kinderen in onze autisme groep is het soms heel prettig om even apart van de groep een filmpje te kijken of een spelletje te spelen. Zo komen ze tot rust. Daarnaast gebruiken we de tablet om met de hele groep gezamenlijk opdrachten te maken en filmpjes te kijken.” MKD Dubbeldam van Enver in Dordrecht heeft de tablet van juli gewonnen, van harte gefeliciteerd! In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren geven we elke maand een tablet cadeau aan een locatie die deze goed kan gebruiken.Dementiezorgcentrum Roncalli Roermond wint tablet_Goodwill

Juni | Zorgcentrum Roncalli in Roermond
“Er wordt fanatiek gekleurd bij zorgcentrum Roncalli in Roermond. Met de nieuwe tablet maken we foto’s van de ingekleurde tekeningen. Die zetten we in een online gallery zodat we vaak en makkelijk de mooie tekeningen kunnen terugkijken en laten zien aan anderen. Dat is zo leuk!” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan. Zorgcentrum Roncalli van Proteion in Roermond is de winnaar van juni, van harte gefeliciteerd!


Vonderke wint nieuwe tablet voor kinderen met beperking_Goodwill

Mei | Mekanders ’t Vonderke in Merksplas
“Hocus pocus pats, ik wou dat onze kartonnen tablet een échte was!” De kinderen van ’t Vonderke in Merksplas weten heel goed wat ze zoal kunnen doen met een tablet: actie-reactie spelletjes spelen, een filmpje kijken en communiceren via een oogsturings-app. Ze hebben zelfs een kartonnen versie gemaakt om mee te spelen. “Wij zijn heel blij en dankbaar met deze échte en nieuwe iPad!” In 2022 bestaan we 30 jaar en vieren dat door elke maand een tablet cadeau te geven aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Dagopvang ’t Vonderke van Mekanders is de winnaar van mei, van harte gefeliciteerd!Winnende locatie KDC De Regenboog in Middelharnis

April | KDC De Regenboog in Middelharnis
“We gebruiken een speciale app als voorloper op een spraakcomputer. Hiermee kunnen we zoveel makkelijker communiceren met de kinderen die problemen hebben met hun spraakontwikkeling. Onze huidige iPad is echter zo verouderd dat deze en veel andere apps niet meer werken. Deze nieuwe iPad is dus meer dan welkom, een hele goede timing!” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. KDC De Regenboog in Middelharnis is de winnaar van april, van harte gefeliciteerd!

enter

Zorglocatie wint tablet_Goodwill.nl

Maart | Treant Zorggroep De Horst in Emmen
“Op dit moment hebben we veel zieken en dan is het fijn om met de tablet muziek te luisteren en foto’s te kijken.” In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Treant De Horst in Emmen is de winnaar van maart, van harte gefeliciteerd! “Met een tablet is het mogelijk om individueel met een bewoner dingen op internet te zoeken, zoals hun oude huis bekijken via street view. En de favoriete muziek van vroeger luisteren. Het allermooiste is het wel als een bewoner dit samen met een (achter)kleinkind kan doen zodat ze samen kunnen genieten.”

Adelante winnaar iPad_Goodwill.nl

Februari | Adelante Zorggroep Valkhorst en Contigo in Valkenburg
De wateroverlast in juli 2021 heeft veel schade aangericht, ook bij Adelante Kindzorg in Valkenburg. Veel spullen van de afdelingen Valkhorst en Contigo raakten kwijt of beschadigd. In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. Adelante is de winnaar van februari, van harte gefeliciteerd! “Tijdens een zorgmoment zetten we de iPad in met filmpjes als afleiding. Maar we gebruiken hem ook als ontspanningsmoment tussen therapieën en verzorging door. Daarnaast doen we met de iPad leerzame spelletjes en kunnen we er mee skypen!”

Kloek Wonen met Zorg winnaar iPad_goodwill.nl

Januari | Kloek Wonen met Zorg in Roosendaal
Vol verbazing wordt de gewonnen iPad uitgepakt door bewoners van Kloek wonen met zorg in Roosendaal. Zij zijn de eerste prijswinnaars in dit jubileumjaar van Goodwill. Hartelijk gefeliciteerd! In 2022 bestaat Goodwill 30 jaar en om dat te vieren wordt elke maand een tablet cadeau gedaan aan een locatie die deze goed kan gebruiken. “Met een iPad kunnen we nu makkelijker een video verbinding maken tussen onze bewoners en hun naasten. In deze coronatijd kunnen we zo toch contact houden.”

Goodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^