Wie wij zijn en wat we doen

Samen kleur geven aan de zorg

Samen leveren wij een bijdrage aan ontspanning en emotieverwerking bij kinderen met een beperking en mensen met dementie. Elke maand maken wij een Goodwill Day mogelijk: een dagje uit, nieuw snoezelmateriaal of aangepast speelgoed. Wij benaderen het bedrijfsleven voor financiële steun. Als dank krijgen de ondernemers een vermelding in ons Puzzel- en Kleurboek. Elke maand geven wij een nieuw boek uit, speciaal afgestemd op deze doelgroep.

Missie en visie

Ons streven is kleur geven aan de zorg. Daarbij richten wij ons specifiek op kinderen met een beperking die verblijven in een medisch kinderdagverblijf (MKD) én mensen met dementie. MKD is voor ons tevens een verzamelnaam voor bijvoorbeeld verpleegkundig kinderdagverblijf (VKD), Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) of Kinderdagcentrum (KDC). Door de vele bezuinigingen in de zorg is er niet of nauwelijks budget voor extraatjes die juist zo nodig zijn. Plezier maken, ontspannen en afgeleid zijn van hun beperking zorgt voor een betere kwaliteit van leven. Wij bieden deze afleiding, ontspanning en plezier in de vorm van een Goodwill Day én elke maand een nieuw Puzzel- en Kleurboek. Kleuren is ontspanning en helpt bij emotieverwerking. Samen geven we zo extra kleur aan de zorg!

Al decennialang een betrokken partner

Sinds 1992 is Goodwill een betrokken partner voor MKD’s in Nederland. Sinds 2020 zijn daar zorglocaties voor mensen met dementie bijgekomen. Met veel toewijding ontwerpen wij zelf kleurplaten, spelletjes en puzzels.  De inhoud is afgestemd op de specifieke behoefte van de gebruikers en deze wordt regelmatig geëvalueerd met de begeleiders. We doen dit naar volle tevredenheid van de diverse locaties en onze sponsoren uit het bedrijfsleven.

Goodwill Days

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen naast persoonlijke aandacht ook gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Voor mensen met dementie vinden wij het belangrijk dat zij geprikkeld worden en uit hun verveling worden gehaald. Daarom maken wij samen met de locaties Goodwill Days mogelijk. Dit zijn bijvoorbeeld uitstapjes naar een dierentuin, nieuw snoezelmateriaal of een voorleesochtend met Gerda Havertong, onze ambassadeur. Bekijk hier een overzicht van gerealiseerde Goodwill Days.

Puzzel- en Kleurboek

Maandelijks geven wij een nieuw Puzzel- en Kleurboek uit, met steeds een wisselend thema. Deze boeken worden gratis verstrekt aan de bij ons aangesloten locaties, verspreidt door het hele land. Elke uitgave wordt door ons zelf ontworpen en samengesteld. De kleurplaten worden eenmalig gebruikt en zijn afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Denk aan afgestemde prikkels voor kinderen met een vorm van ADHD of autisme. Er zijn kleurplaten met extra dikke lijnen en grote vlakken voor visuele beperkingen, mandala’s voor repeterende vlakken en puzzels om het brein te trainen. Er worden bovendien afbeeldingen gebruikt die bij mensen met dementie een herinnering uit het verleden naar boven kunnen brengen.

Onze ambities

Wij willen kleur geven aan de zorg! In de huidige participatiesamenleving gaat de overheid uit van eigen kracht en zelfredzaamheid van de burgers. Daarom willen wij de kwetsbare doelgroepen als kinderen met een beperking en mensen met dementie helpen. De financiële steun van sponsoren maakt dat wij Goodwill Days mogelijk kunnen maken én maandelijks een nieuwe Puzzel- en Kleurboek kunnen uitgeven. Door uw financiële steun kunnen we dit blijven doen.

Doe mee! Samen geven we kleur aan de zorg!

DRAAG BIJ

Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^