Gerda LentenHavertong leest voor bij Youké Bloesem


“Hebben jullie allebei je oortjes open? We gaan namelijk een boekje lezen over poep. Bah? Maar jij poept toch ook wel eens?” Giechelende kinderen wiebelen op hun billen. Vol verwachting kijken ze naar Gerda LentenHavertong die een boek laat zien. Over een mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept. De kinderen letten goed op, ze luisteren aandachtig en doen verschillende dierengeluiden na die in het boek genoemd worden.

Interactief voorlezen
“Laat eens zien dat je boos bent: tanden op elkaar, borst vooruit en grommen maar, ggrrrrr…!” Gerda LentenHavertong, ambassadeur van Goodwill.nl, zorgt voor veel interactie. Tijdens het voorlezen is er ook tijd om samen te zingen, van eerst héél zachtjes, steeds iets luider en dan héél hard. De kinderen genieten, waar het voor sommigen vaak lastig is om geconcentreerd te blijven, kijken ze nu met grote ogen naar Gerda LentenHavertong en nemen alles in zich op.

Groep Bloesem van Youké
De kinderen (3 – 5 jaar) die naar Bloesem in Ede komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan zijn dat ze heel druk zijn, of juist teruggetrokken, het moeilijk vinden om samen te spelen of kunnen situaties spannend vinden. Sommige kinderen blijven achter in hun ontwikkeling en kunnen daardoor niet meekomen op de peuterspeelzaal of school. Bij Bloesem krijgen kinderen extra ondersteuning om zich verder te ontwikkelen.

Ambassadeur
Gerda LentenHavertong is al jarenlang ambassadeur van Goodwill. Een organisatie die zich inzet voor twee hele kwetsbare groepen: kinderen in een medisch kinderdagverblijf en mensen met dementie in een zorgcentrum. Als ambassadeur van Goodwill bezoekt Gerda LentenHavertong regelmatig locaties die aan Goodwill zijn verbonden. Haar kennis en ervaring maken dat ze kinderen begrijpt, op elk niveau contact kan leggen en zo op een interactieve manier kan voorlezen.

 

Betrokken ondernemers
De organisatie Goodwill zet zich al 32 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds vier jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.


Gepubliceerd op 16 januari 2024

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe mee met Goodwill, zo geven we samen kleur aan de zorg!

DRAAG BIJGoodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^