Gerda Havertong leest voor bij Ouderenlandgoed Grootenhout

“Daar heb ik toch geen geld voor?” Aarzelend staat Riek bij de deur van de hooiberg. Door de glazen wand ziet ze haar medebewoners. Ze hebben het zich gemakkelijk gemaakt op banken en fauteuils. Op de mooiste stoel zit Gerda Havertong, met een stapeltje boeken en een kopje thee. “Nee hoor Riek, bij deze voorstelling mag je zo naar binnen.” De woorden van de medewerkster stellen Riek gerust en ze zoekt een mooi plekje uit.

Gerda Havertong laat foto's uit de jaren 50 zien_Goodwill

Herinneringen ophalen
De bewoners van Ouderenlandgoed Grootenhout hebben allemaal een vorm van dementie. Gerda Havertong kwam op bezoek om ze voor te lezen. In haar rol als ambassadeur van Goodwill.nl nam ze de mensen mee terug naar de jaren 50. Korte verhaaltjes werden door haar voorgelezen waarbij de hele groep herinneringen kon ophalen. Kolenkachels, borstrokken en de sporadische maar o zo leuke uitstapjes naar een speeltuin kwamen aan bod. Een liedje hierover konden ze allemaal goed meezingen: “En we wippen en we draaien – en we schommelen zo fijn – tot we misselijk van het draaien – en de limonade zijn.” Er was een ontspannen sfeer met vrolijke gezichten.

Ouderenlandgoed Grootenhout
Midden in het Brabantse groen ligt Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout. Een plek waar 70 mensen met dementie kunnen wonen en terecht kunnen voor dagbeleving. In een veilige omgeving worden zo veel mogelijk geluksmomenten voor mensen met dementie gecreëerd. Met zoveel mogelijk vrijheid, zo min mogelijk beperkingen en dagelijks iedereen naar buiten en in beweging.

Ambassadeur
Gerda Havertong is al jarenlang ambassadeur van Goodwill. Een organisatie die zich inzet voor twee hele kwetsbare groepen: mensen met dementie en kinderen in een medisch kinderdagverblijf. Als ambassadeur van Goodwill leest Gerda Havertong regelmatig voor op locaties die aan Goodwill zijn verbonden. Haar kennis en ervaring maken dat ze op elk niveau contact kan leggen en een interactieve vrolijke sessie presenteert.

Gerda Havertong leest voor aan mensen met dementie

Betrokken ondernemers
De organisatie Goodwill zet zich al 30 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds drie jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.

Gepubliceerd op 12 oktober 2022

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe ook mee met Goodwill!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2024

Een top optreden

Een top optreden

En het was zeker top! Muziek en meezingen, daarmee krijg je snel de sfeer erin. We hadden onze bewoners vooraf geobserveerd en wisten wat in de smaak zou vallen. Daarom hebben we koor Top Theater uitgenodigd in het […]

Verder lezen

mei 2024

Stimuleer de zintuigen

Stimuleer de zintuigen

Voor de kinderen op afdeling de Raesdonck (wonen en logeren) zit geluk vaak in de kleine dingen. Hier weet Rylana van Creacoaching wel raad mee. Zij kwam bij ons voor een belevingsactiviteit om de zintuigen bij de kinderen […]

Verder lezen

^