Een kijkje achter de schermen bij Philadelphia

26 september 2017
“Wij zijn erg blij met deze werkgelegenheid voor onze cliënten”, vertelt Wim, begeleider bij Philadelphia. “Elke maand hebben zeker 5 cliënten bij de dagbesteding werk aan het verzendklaar maken van de Kinderpuzzel- en Kleurboeken van Goodwill.”

Bekijk de video en zie hoe ze te werk gaan!

 

Stichting Philadelphia
Stichting Philadelphia is een landelijke zorginstelling voor begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt Philadelphia dagbesteding. In Doesburg staat werkstation Beinum. Dagelijks zijn hier bijna 40 cliënten van Philadelphia aan het werk. Ze maken zich nuttig op allerlei vlakken. Er zijn diverse inpakwerkzaamheden, buitenklussen, was- en strijkservice of folders bezorgen. Alles in opdracht van betrokken ondernemers of particulieren.

Samenwerking
In de beginjaren van Goodwill werden de Kinderpuzzel- en Kleurboeken door oprichter Hans van Telgen zelf ingepakt en verzonden. Een tijdrovende bezigheid. En met een steeds groter groeiend aantal boeken werd de werkruimte te klein. De oplossing werd snel gevonden. Hans van Telgen vertelt: “ Gezien de gedachte achter Goodwill is het een logische keuze om het verzendklaar maken van de boeken aan te bieden bij de dagbesteding van Philadelphia.” Inmiddels duurt de samenwerking al bijna 20 jaar, naar tevredenheid van beide partijen. Begeleider Wim Roelofs van Philadelphia beaamt dit: “Wij zijn erg blij met deze werkgelegenheid voor onze cliënten”.

Dagbesteding

Sinds 1998 verzorgt Philadelphia de distributie van de kleurboeken naar de Medisch Kinderdagverblijven in heel Nederland. De begeleiders van Philadelphia zorgen ervoor dat de cliënten de werkzaamheden op hun eigen niveau en in hun eigen tempo op de juiste manier kunnen uitvoeren.

Werkzaamheden
De drukker levert de Kinderpuzzel- en Kleurboeken in dozen aan. Goodwill levert enveloppen met adressen aan. In het hoekje van de envelop staat hoeveel kleurboeken met die envelop meegestuurd moeten worden. De cliënten tellen het aantal boeken, maken nette stapels en bepalen hoe deze verstuurd worden. Grote aantallen gaan in een kartonnen doos. Hierdoor wordt zoveel mogelijk afval opnieuw gebruikt. Kleinere aantallen worden in plastic geseald. Met de juiste instelling van de machine worden de kleurboeken netjes in plastic verpakt. Alle pakketten worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen. Dan wordt de hele zending overgedragen aan PostNL, zij bezorgen bij de medisch kinderdagverblijven.

“Kleurboeken zijn voor kinderen”
In de video laten de cliënten van Stichting Philadelphia zien hoe zij voor Goodwill te werk gaan. Begeleider Wim Roelofs heeft instructies gegeven. Cliënt Wesley (21) heeft dit vaker gedaan en weet precies wat de bedoeling is. Hij neemt de leiding op zich. Cliënt Noëll (20) heeft dit nog niet zo vaak gedaan. Hij assisteert Wesley daarom. Of ze zelf ook wel eens in de kleurboeken kijken? “Nee”, zegt Noëll overtuigd, “kleurboeken zijn voor kinderen!” Na veel tellen, werkoverleg, pauze met een fanatiek potje tafelvoetbal en lekker meezingen met de radio staat eind van de dag de verzending klaar. Samen ingepakt voor de kinderen in een Medisch Kinderdagverblijf.

Clienten van Philadelphia pakken Kinderpuzzel- en Kleurboeken in   Pakketten worden dicht geseald

Goodwill Days

december 2019

Kinderkerstpakketten 2019

Kinderkerstpakketten 2019

“Mooie doos, mooie doos!”  Een jongetje kijkt vanuit zijn rolstoel lachend toe. Hoe meer lawaai de peuters maken, hoe liever het hem is! Het enthousiasme is groot bij de kinderen van Verpleegkundig Kinderdagverblijf (VKD) Bijzonder in Zeeland (Noord […]

Verder lezen

november 2019

Sinterklaas 2019

Sinterklaas 2019

“Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn?” Bezoek Ja hoor, hij is het echt. Sinterklaas! Samen met zijn Pieten, strooigoed en zakken vol met cadeautjes […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^