Betrokken ondernemer én vader aan het woord: Tonnie Bulter

25 november 2019

“Als ik hem ’s nachts niet hoor, ga ik toch even kijken.” Maak kennis met Tonnie Bulter, betrokken ondernemer én vader van Ricardo. Ricardo heeft epilepsie en een vorm van autisme.


In het Twentse Losser runt Tonnie Bulter samen met zijn vrouw Marina kwekerij Imenhof, gespecialiseerd in eenjarige planten. Sinds 2003, dus al 16 jaar, zijn ze een trouwe sponsor van Goodwill. Tonnie kan er kort over zijn: “Het is een goed doel voor kinderen. Daar doen we aan mee. Makkelijk zat.”

Tonnie Bulter in zijn kwekerij Imenhof-Goodwill.nl

Kwekerij
Precies 40 jaar geleden begon Tonnie met het kweken van eenjarige planten. Een hobby groeide uit tot een onderneming met een groot assortiment planten, stammen, bodembedekkers, groenten en kruiden. Daarnaast houdt Tonnie zich bezig met de aanleg en het onderhoud van tuinen.

Autisme
Naast het werk voor de kwekerij is er de zorg voor het gezin. Tonnie en Marina hebben 2 zoons van inmiddels 28 en 26 jaar. Toen zij 2,5 en ruim 1,5 jaar waren werden zij geadopteerd uit Ethiopië. Van Ricardo was bekend dat hij epilepsie heeft. Maar hij vertoonde ook ander gedrag. Marina legt uit: “Waar andere kinderen zelf alles willen ontdekken deed Ricardo dat niet. Hij bleef het liefst in zijn box, zijn veilige plekje. Vanaf een jaar of 3 werd echt duidelijk dat hij een vorm van autisme heeft. Ricardo praatte niet meer. En nu nog niet. Al begrijpt hij wel wat er gezegd wordt.”

Kwekerij Imenhof bestaat 40 jaar

Epilepsie
Ricardo ging naar speciaal onderwijs, eerst de basisschool en daarna voortgezet onderwijs. Dagelijks werd hij met een taxi busje daar naar toe gebracht en weer thuis afgezet. Nu hij volwassen is gaat hij 4 dagen in de week naar de dagbesteding in Oldenzaal, daar heeft hij het goed naar zijn zin. De epilepsie blijft een belangrijk punt van aandacht. Dat is ook een reden dat Ricardo nog geen 5 minuten alleen gelaten kan worden. En dat gaat eigenlijk dag en nacht door zegt Tonnie: “Als ik hem ’s nachts niet hoor, ga ik toch even kijken.”

Sinds kort heeft Ricardo een stimulator onder zijn huid. Een belangrijke hersenzenuw wordt hierdoor regelmatig geprikkeld waardoor het aantal aanvallen van epilepsie kan worden verminderd of minder heftig worden. Tonnie en Marina hopen van harte dat dit aanslaat bij Ricardo en dat de aanvallen gaan verminderen.

Wilt u ook maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe mee met Goodwill!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

januari 2021

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse […]

Verder lezen

^