Betrokken ondernemer én vader aan het woord: Marcel van Ginkel

12 februari 2021

“Als je het goed hebt, kun je wat voor een ander doen.” Maak kennis met Marcel van Ginkel, betrokken ondernemer én vader. Op dit moment gaat het goed met Marcel van Ginkel (53 jaar) maar hij heeft roerige tijden gehad. Inmiddels is hij ruim 7 jaar eigenaar van FreeFloor Woning- en Projectinrichting in Veenendaal.

ZZP
Van jongs af aan heeft Marcel gewerkt als stoffeerder. Na een reorganisatie als gevolg van een crisis in de bouw kwam hij zonder werk te zitten. Marcel pakte deze kans om voor zichzelf te beginnen. Regionaal en ook landelijk is hij sinds 2013 aan het werk bij particuliere en zakelijke opdrachtgevers om diverse ruimtes aan te kleden. Bij topdrukte huurt hij mensen in om het werk op tijd op te leveren.

Roerige tijden
Het onverwachte overlijden van zijn vrouw enkele jaren geleden bracht naast verdriet veel zorgen. Zijn zoon en dochter hadden moeite met het verlies van hun moeder en hoe daar mee om te gaan. Alles bij elkaar resulteerde het voor Marcel in een burn out in 2018/2019 waarbij zijn inkomen als zzp’er ook nog eens minder werd. Maar Marcel ging niet bij de pakken neerzitten. Hij klom weer uit het dal.

Investeren
In 2020 ging het stukken beter en ondanks alle corona maatregelen kon Marcel redelijk goed en veilig blijven werken. De luxe van het ondernemerschap om zelf de tijd in te delen kwam goed van pas om de kinderen te ondersteunen waar dat nodig was. Ook financieel zit Marcel met FreeFloor weer in de lift, hij heeft zelfs geïnvesteerd in een eigen bedrijfspand in Veenendaal.

Goed doel
Meedoen met Goodwill was een logisch gevolg: “Als je het goed hebt, kun je wat voor een ander doen.” Bovendien heeft Marcel zelf gezien hoe afleiding kinderen kan helpen. Zijn zoon van inmiddels 19 jaar heeft als kind diverse operaties ondergaan naar aanleiding van een gelaatsafwijking. Marcel vertelt: “In die periode hebben we heel wat ziekenhuisbezoeken afgelegd. Afleiding en ontspanning is op zulke momenten heel belangrijk voor kinderen.”

Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer? Laat het zien en doe mee met Goodwill. Sponsor Goodwill Days voor medisch kinderdagverblijven en dementie zorgcentra en geef kleur aan de zorg!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2021

Constructiemateriaal voor Youké

Constructiemateriaal voor Youké

Naast superleuk is de nieuwe Smartmax voor de kinderen van dagbehandeling Mimosa ook een mooie oefening voor de motoriek. Het magnetische constructie speelgoed zorgt spelenderwijs voor leren en ontwikkelen.  Leerzaam voor iedereen Het leuke van Smartmax is dat […]

Verder lezen

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

^