Betrokken ondernemer én vader aan het woord: Ko Stanthardt

26 mei 2021

“Een glimlach geeft me tranen in mijn ogen.” Maak kennis met Ko Stanthardt, betrokken ondernemer én vader. Lees meer over deze bevlogen man en zijn drijfveer om mee te doen met Goodwill.

Kwetsbaar
“Ik heb altijd al iets gehad met mensen met een beperking. De zus van mijn moeder had een kind met een beperking. Daardoor groeide ik er mee op en zag van dichtbij wat er zoal speelde bij opvang en instellingen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik graag wat wil doen om deze kwetsbare doelgroep te steunen.”

Uit het hart
Als mens zet Ko Stanthardt zich op verschillende manieren in voor mensen met een beperking, hij zegt daar zelf over: “Het hoeven niet altijd grote bedragen te zijn, als het maar uit mijn hart komt.” Op zijn initiatief is er bij de plaatselijke tennisclub TV Zaansport in Zaandam een speciaal team voor mensen met een beperking: “Ook zij moeten de kans krijgen om ergens te kunnen sporten. En speciaal voor kinderen met een beperking houden we jaarlijks open dagen waarop ze kennis kunnen maken met verschillende sporten zoals tennis, voetbal, dansen, paardrijden, judo, hockey etc. Een hele happening want er komen ruim 300 kinderen die allemaal met busjes gebracht worden en ze vinden het geweldig!“

Of ze nu lichamelijk of geestelijk beperkt zijn, jong of volwassen zijn, dementie hebben, het raakt Ko Stanthardt. “Ook al weten ze zelf niet altijd wat er is, hun naasten weten dat wel. En als ik dan een glimlach zie, breek ik en geeft me dat tranen in mijn ogen.”

Passende hulp
Ook in de politiek maakt Ko Stanthardt zich sterk voor mensen met een beperking en dan vooral in de procedures: “Veel mensen lopen hier in vast. Dit moet simpeler en duidelijker. We moeten de handen ineen slaan, mensen kiezen zelf niet voor een beperking of ziekte. Het overkomt ze en ze moeten passende hulp kunnen krijgen.”

Foto bij blog Ko Stanthardt, deelnemer bij Goodwill.nl

Betrokken ondernemer
Zakelijk zit Ko Stanthardt al 25 jaar in de speeltoestellen, kindermeubilair en speelondergronden met zijn bedrijf Novum Nederland. Hij levert aan kinderdagverblijven, basisscholen en particulieren speciale meubels met kindvriendelijke designs en gymtoestellen voor binnen en buiten. Voor kinderen met een beperking leveren zij bijvoorbeeld tafels en bureaus op maat die rolstoeltoegankelijk zijn. Tot het moment dat het corona virus in Nederland kwam bezocht Ko Stanthardt regelmatig locaties voor kinderopvang. “Dan probeer ik mee te denken over wat er nodig is. Onze fabriek staat in Polen, hier werken 300 mensen om alles te maken. Wij kunnen maatwerk leveren door een ontwerp aan te passen met soms letterlijk andere maten zodat het rolstoelgeschikt is. Ook daar is tegenwoordig geen standaard maat meer voor. Soms krijgen we schrijnende aanvragen binnen en dan proberen we iets extra’s te kunnen doen door een korting te geven of hulp bij installatie.”

Familiebedrijf
Novum Nederland bestaat uit Ko, zijn vrouw Emma, hun 2 dochters Ageeth en Sophia en schoonzoon Daan. “Daarmee is meteen de opvolging van het familiebedrijf geregeld. We willen niet groeien in aantal mensen maar we werken samen met verschillende partners in het hele land.”

Bent u ook een maatschappelijk betrokken ondernemer? Doe mee met Goodwill! Samen geven we kleur aan de zorg!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2024

Een top optreden

Een top optreden

En het was zeker top! Muziek en meezingen, daarmee krijg je snel de sfeer erin. We hadden onze bewoners vooraf geobserveerd en wisten wat in de smaak zou vallen. Daarom hebben we koor Top Theater uitgenodigd in het […]

Verder lezen

mei 2024

Stimuleer de zintuigen

Stimuleer de zintuigen

Voor de kinderen op afdeling de Raesdonck (wonen en logeren) zit geluk vaak in de kleine dingen. Hier weet Rylana van Creacoaching wel raad mee. Zij kwam bij ons voor een belevingsactiviteit om de zintuigen bij de kinderen […]

Verder lezen

^