Betrokken ondernemer aan het woord: Stefan Lankman van Lankman ICT Solutions

“Gezondheid is het allerbelangrijkste en dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend.” Maak kennis met Stefan Lankman, eigenaar van Lankman ICT Solutions in Hattem en betrokken Goodwill deelnemer.

“Juist in de periode dat de ziekte van mijn vrouw en veel zorgen de overhand hadden heb ik ervaren hoe waardevol het voor kinderen is om afleiding te hebben. Even met iets anders bezig zijn, plaatjes kijken, kleuren, afleiding. Het Puzzel- en Kleurboek van Goodwill lag standaard voor mijn zoontje in de auto en ging overal mee naar toe.”

Goodwill deelnemer Stefan Lankman en zijn gezin_goodwill

Leukemie
Stefan Lankman zat in de opstartfase van zijn eigen bedrijf, er dartelde een peuter in huis en zijn vrouw Karlien was een paar maanden geleden bevallen van een tweeling. Een jong gezin vol ambities en mooie toekomstplannen. Tot het moment dat Karlien ziek wordt. Eerst werd gedacht aan een burn out, maar het ging steeds slechter en er kwamen steeds meer lichamelijke ongemakken. Na een bloedonderzoek kwam de huisarts enkele uren later op bezoek met de uitslag. Karlien had acute myeloïde leukemie (AML), een vorm van bloedkanker die ontstaat in het beenmerg. Vanwege het vergevorderde stadium werden ze gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar was geen tijd voor bijpraten maar werd direct gestart met chemotherapie. Alles om de kwaadaardige cellen uit het lichaam te krijgen.

Hulp
Waar Karlien regelmatig en langere tijd in het ziekenhuis lag was Stefan thuis met een peuter, twee baby’s en een opstartende zaak. Er werd van allerlei kanten hulp geboden. Opvang voor de kinderen overdag, een kookrooster, ’s avonds een oppas aan huis zodat Stefan naar het ziekenhuis kon. Dat wisselde tussen het streekziekenhuis en het VUMC in Amsterdam op 1,5 uur rijden. Overdag probeerde hij zo goed en kwaad als dat ging met zijn bedrijf bezig te zijn. Een totaalaanbieder op het gebied van ICT met dienstverlening voor particulieren en bedrijven met een bijbehorende winkel.

Stamceltransplantaties
Een chemo behandeling met daarna een stamceltransplantatie is het behandelplan. Al vrij snel is een donor gevonden en lijkt alles goed te verlopen. Na 4 maanden komt echter het bericht dat de leukemie terug is. Een flinke tegenslag maar er is een lichtpuntje. In de tussentijd is een nieuw medicijn uitgekomen. Dit medicijn gevolgd door een tweede stamceltransplantatie in januari 2020 slaat aan.

Blog Goodwill deelnemer Stefan Lankman van Lankman ICT Solutions_goodwill

Dankbaar
Op dit moment is Karlien schoon van kankercellen. Ze kan weer moeder zijn, voor haar kinderen zorgen en samen met haar gezin leuke dingen doen. Op psychologisch gebied zijn er nog wel wat hobbels. Karlien heeft veel emoties te verwerken en hun oudste zoon, nu 6 jaar, heeft verlatingsangst door het zo vaak missen van zijn moeder. Stefan blikt terug: “Als je dit hebt meegemaakt sta je anders in het leven. Dat ervaar ik heel sterk, gezondheid is het allerbelangrijkste en het is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Door alle hulp die wij hebben gekregen kon ik zakelijk verder en mijn bedrijf opbouwen. Daar ben ik zó ontzettend dankbaar voor. Sponsoring is nu mijn manier om wat terug te kunnen doen. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk dit is en ik ben heel blij dat ik nu middelen heb om te doen. Ga er leuke dingen mee doen!”

De weg naar herstel
Karlien heeft een website die tijdens haar ziekte vooral werd gebruikt om praktische hulp te coördineren maar die uiteindelijk steeds meer een dagboek werd over de gebeurtenissen. Het openhartige verhaal van Karlien, haar ziekte en de weg naar haar herstel zijn daar te lezen.

Gepubliceerd op 8 december 2022

Bent u ook een maatschappelijk betrokken ondernemer? Deel uw verhaal met ons. Doe mee met Goodwill, samen geven we kleur aan de zorg!

WORD SPONSORGoodwill Days

juni 2023

De kinderboerderij op bezoek

De kinderboerderij op bezoek

Een aantal dieren van mobiele boerderij Huppeldepup is op bezoek geweest bij Villa Clementina in Zemst. Het zonnetje scheen en de kindjes keken er naar uit om naar het grasveld met de dieren te gaan. Villa Clementina is […]

Verder lezen

juni 2023

Genieten van live muziek

Genieten van live muziek

Een trekzak, twee violen, een contrabas en een elektronische piano. Wat hebben we een prachtige middag gehad met het muziekoptreden van de mannen van Zigeunerorkest Cserebogàr. Enthousiaste muzikanten die heel mooi contact maakten met onze bewoners van Wonen […]

Verder lezen

^