Betrokken ondernemer aan het woord: Menno Sieds Mensonides van Buro Hollema


“Iedereen hoort erbij!” Bij het ontwerpen van de openbare ruimte in een woonwijk worden de toekomstige gebruikers gevraagd naar hun wensen. Samen wordt zo het best passende plan gemaakt en uitgewerkt door Buro Hollema. Een ingenieurs- en adviesbureau in Rolde, gericht op een duurzame leefomgeving voor iedereen. Menno Sieds Mensonides is één van de eigenaren en vertelt hoe meedoen met Goodwill past bij hun visie.

Blog over betrokken ondernemer Menno Sieds Mensonides van Buro Hollema

Kwetsbare groepen
“Ik werd getriggerd door de gebruikers van de kleurboeken. Zowel de kinderen in medisch kinderdagverblijven als de volwassenen met dementie zijn uiterst kwetsbaar én ook onderdeel van onze participatie samenleving. Waarin we gestimuleerd worden zoveel mogelijk zelf en samen te doen als burgers. En daar hoort iedereen bij. Wij maken veel ontwerpen voor zorginstellingen en integrale kindcentra. Naast wettelijke eisen en de wensen van de gebruikers denken wij mee. Door onze jarenlange ervaring weten we wat belangrijk is voor deze kwetsbare groepen. Wij delen deze kennis graag om tot een definitief ontwerp te komen.”

Bedrijfskleurplaat
“Onderwerpen als duurzaamheid, klimaat, energie en milieu spreken mij enorm aan. Het zijn thema’s waar wij in ons werk dagelijks mee te maken hebben én die in de kleurboeken terugkomen. Dat is heel mooi en zorgt op een structurele manier voor ontspanning. Goodwill heeft voor ons een kleurplaat ontworpen, deze verschijnt in het kleurboek maar is ook hier te downloaden.”

Maatschappelijk betrokken
“Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen best heel belangrijk. Het werk zelf heeft de eerste prioriteit maar dat werk doen we samen met alle medewerkers, dat zijn er op dit moment 14. We vinden het belangrijk om deze mensen gezond en vitaal te houden. We kiezen heel bewust voor sponsoring van initiatieven die hieraan bijdragen. Naast Goodwill sponsoren we bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd bij ons in Rolde. Een grote groep mensen kan hier aan mee doen en anderen kunnen komen kijken, het verbindt de lokale samenleving.”

Toekomst
“Het is belangrijk om de jeugd enthousiast te krijgen voor ons vak. We werken mee aan open dagen en techniekdagen waarbij basisschool jeugd al kennis kan maken met de technische sector. En we hebben stagiaires van o.a. studies civiele techniek en landschapsarchitectuur. Op deze manier dragen we kennis over en krijgen jongeren de kans om zelf te ervaren wat het werk inhoudt. De aanwas van jonge mensen blijft achter terwijl in dit vakgebied veel mensen tegen hun pensioen aan zitten. De vraag naar onze expertise en het werk blijft gelijk dus we kunnen nog heel wat enthousiaste mensen gebruiken!”


Gepubliceerd op 18 september 2023

Bent u ook een maatschappelijk betrokken ondernemer? Doe mee met Goodwill, samen geven we kleur aan de zorg!

DRAAG BIJ



Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^