Wandrek voor herinneringen

In de zeven huiskamers van zorgcentrum Fleuriade in Eindhoven hangen nieuwe wandrekken. Bedoeld voor het ophangen van polaroidfoto’s die gemaakt worden op leuke momenten.

Activiteiten in Corona-tijdWandrek voor herinneringen bij mensen met dementie_Goodwill.nl
Er wonen zo’n 70 mensen met verschillende vormen van dementie bij Fleuriade. Door de corona pandemie is het voor de dagbesteding erg lastig om activiteiten draaiende te houden. Toch probeert dagbesteding Fleuriade er het beste van te maken op dit moment. En dat zit ‘m vooral in het genieten van de kleine dingen die nog wel kunnen, zoals wandelen, kerstcadeaus uitdelen, bewoners verrassen met Valentijn, oliebollen uitdelen, taarten bakken, knutselen. En van dit alles worden foto’s met een polaroid camera gemaakt. Bewoners kunnen zo terug kijken naar deze leuke momenten en herinneringen ophalen. Speciaal voor deze foto’s hebben de 7 huiskamers nu een mooi wandrek om de foto’s op te hangen.

Foto’s maken
Het maken van de foto’s is ook wat bijzonders vertelt een medewerkster van de dagbesteding: “Elke keer als we met de polaroid camera binnen komen staan de bewoners te popelen om op de foto te gaan. De dames doen nog snel even lippenstift op en nemen een mooie pose aan. Sommige heren vinden het leuk om op de foto te gaan en sommige heren gaan na enig aandringen toch ook op de foto, vaak wel met een leuke dame 😉 De bewoners genieten van deze aandacht en hoewel de meesten de polaroid camera wel kennen vinden ze het toch fascinerend dat de foto er zo snel uit komt gerold.”

Herinneringen ophalenBewoner Fleuriade met polaroidcamara_Goodwill.nl
Hoe leuk is het dan dat de foto’s steeds opnieuw bekeken kunnen worden. De medewerkster zegt hierover: “Het is heel mooi dat alle woonkamers een wandrek hebben en deze zelf kunnen versieren. De polaroidfoto’s hangen we er op zodat de bewoners heel makkelijk foto’s terug kunnen kijken. Juist bij deze mensen is dat heel goed voor het ophalen van herinneringen. Ze zien foto’s van zichzelf en wat ze gedaan hebben. Daarnaast geeft het wandrek met foto’s een huiselijke en warme sfeer. We hebben alle afdelingen kunnen trakteren op dit nieuwe wandrek. Zo kunnen we toch alle bewoners en afdelingen in het zonnetje zetten. Dank jullie wel hiervoor!”

Over Fleuriade
Huiskamer van een groepswoning voor mensen met dementieIn Fleuriade zijn op de begane grond drie groepswoningen voor dertig bewoners. De kamers liggen aan brede gangen, wat een groot loopcircuit voor de bewoners creëert. Er is een grote, deels overdekte binnentuin en op de begane grond zijn twee activiteitenruimten en een fysiofitnessruimte. Op etage 1 tot en met 4 zijn nog eens vier groepswoningen voor in totaal veertig bewoners. Beleving is een belangrijk uitgangspunt bij Fleuriade. Het leefritme van de cliënten wordt gevolgd en wensen en behoeftes van bewoners staan centraal. Met de combinatie van warme zorg en een uitgebreid aanbod aan activiteiten wordt een fijne, genoeglijke woonomgeving gecreëerd. Fleuriade is onderdeel van Archipel Zorggroep.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^