Loopfiets voor Pactum

Een loopfiets kan de ontwikkeling van een kind op verschillende gebieden stimuleren. Zo leert het kind om evenwicht en balans te houden (motoriek). En ze leren hoe ze moeten sturen, wat nog best lastig is. Hiermee is de loopfiets een mooie voorbereiding voor een echte fiets.

Pactum in DeventerFoto van kindje op loopfiets_Goodwill.nl
Bij de behandelgroep van Pactum in Deventer komen kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning. Er wordt samen met ouders gekeken welke aanpak passend is bij het kind om zich te kunnen ontwikkelen. Naast kleien, bouwen, in de poppenhoek spelen, knutselen, voorlezen en zingen wordt er elke dag buiten gespeeld.

Loopfiets ontdekken
Bij het buitenspelen werd de nieuwe loopfiets meteen in gebruik genomen. Deze loopfiets is erg geliefd bij de kinderen. Iedereen heeft er, op zijn eigen manier plezier van. De één sjeest er rondjes mee over het plein, de ander vindt de draaiende wielen interessant en weer een ander waagt voorzichtig een poging om überhaupt op de fiets te komen.

Dit kun je leren met een loopfiets
Kinderen leren rekening houden met elkaar omdat ze moeten inschatten hoe hard ze rijden. Ze leren om op tijd te sturen bij een bocht en obstakels te vermijden. Op de speelplaats van de behandelgroep kan gefietst en geoefend worden. Met lijnen is een soort weg op de grond getekend. De kinderen kunnen tussen de lijnen fietsen of gewoon rond fietsen. Ze leren hier om te remmen, inhalen of te wachten bij het verkeerslicht dat is afgebeeld op de tegel.
Af en toe ontstaat er een file, omdat het nep-verkeerslicht op rood staat!Kindje op een loopfietsje_Goodwill.nl
Naast de vele voordelen die een loopfiets heeft voor de ontwikkeling van het kind, is het ook gewoon leuk speelgoed en we gaan er vanuit dat de kinderen er nog lang van kunnen genieten!

Over Pactum
Pactum Jeugd- en Opvoedhulp biedt kinderen, jongeren en hun gezinnen hulp bij opgroeien en opvoeden. Zodat ‘thuis’ voor iedereen weer veilig wordt én blijft.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^