Spel- en ontwikkelmateriaal voor OPD Het Klooster

Bij de orthopedagogische dagbehandeling (OPD) van UniK in Veghel komen 10 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar met een specialistische hulpvraag. Deze kinderen hebben een achterstand in hun ontwikkeling, taal, gedrag en/of leerproblemen. De kinderen krijgen op de groep veel individuele aandacht en begeleiding om zich verder te ontwikkelen.

Verschillende groepen bij een OPDMeisje speelt met spel met kleuren_Goodwill.nl
Binnen de orthopedagogische dagbehandeling op de locatie in Veghel zijn er twee verschillende groepen: De Stampers is een speelgroep waarbij de kinderen ervaringsgericht spelen met actie-reactie en sensopathisch materiaal. Kinderen ontdekken hierin vooral zichzelf en materiaal om hen heen. De tweede groep zijn de Knorretjes, dit is een school voorbereidende groep. Met deze kinderen wordt gewerkt aan schoolse vaardigheden, taakgericht werken en samenspel met andere kinderen.

Ontdekkend leren
Om de ontwikkeling van elk kind zo optimaal mogelijk te stimuleren, wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten spel- en ontwikkelingsmateriaal. Als Goodwill Day is gekozen voor de aanschaf van nieuwe materialen voor beide groepen. Een medewerkster legt uit: “Met de nieuwe materialen kunnen de kinderen zich weer verder ontwikkelen. We spelen bijvoorbeeld een spelletje aan tafel, waarbij de kinderen leren om op elkaar te wachten en beurtwisseling wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt er met de kinderen door educatieve spellen en puzzels gewerkt aan cognitieveNieuw wandspeelbord wordt getest door 2 kinderen_Goodwill.nl ontwikkeling. Tijdens de kring ontdekken de Stampers samen de sensopathische materialen. Ze kunnen zo nog meer ontdekkend leren, passend bij het thema dat centraal staan. Het grote wandspeelbord in de vorm van een vliegtuig wordt volop gebruikt door alle kinderen, kortom we zijn erg blij met Goodwill!”

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^