Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Blauw, groen, geel, paars, roze. Er liggen vierkante tegels in allemaal verschillende kleuren op de vloer. Het zijn speciale sensorische vloertegels voor Dribbel, Dikkie Dik, Kikker en Nijntje. Dat zijn de vier therapeutische peutergroepen (TPG) van de vroegrevalidatie van Adelante. 

AdelanteSensorische vloertegels worden ontdekt door een dreumes en kind in rolstoel_Goodwill.nl
Kinderen van 0 tot 4 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking kunnen bij Adelante in Valkenburg aan de Geul terecht voor therapie en behandeling in de groep. Een revalidatieteam staat klaar om zo optimaal mogelijk bij de behoeften van het kind aan te sluiten.

Spelen en prikkelverwerking
Tijdens een speciale ouder-kind ochtend gericht op het thema spelen en prikkelverwerking kregen de ouders van de kinderen meer informatie en uitleg over deze onderwerpen. De nieuwe sensorische vloertegels werden deze ochtend uitvoerig en enthousiast getest. En goedgekeurd! De kinderen genieten van het ontdekken, ervaren en spelen met de nieuwe vloertegels.

Sensorische vloertegels
Sensorische vloertegels zijn gevuld met een gekleurde vloeistof. Ieder keer verandert de kleur als er op de tegel gedrukt, gelopen of gesprongen wordt. Tactiel en visueel is het een heel bijzondere ervaring voor de kinderen. Bij elke aanraking beweegt de vloeistof. De buitenkant is doorzichtig en zo sterk dat er ook met een rolstoel of buggy overheen gereden kan worden. De antislip laag zorgt ervoor dat de kinderen veilig kunnen lopen en springen.
Sensorische vloertegels_ Goodwill.nl
Zintuigverwerking
De kinderen leren op deze manier hun zintuigen (zicht, tast, reuk, gehoor en smaak ) beter te gebruiken, hun aandacht te richten en prikkels te verwerken. Deze zintuigverwerking is een voorwaarde om tot leren te komen. Om in het dagelijks leven goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat de informatie door de zintuigen goed door het zenuwstelsel wordt verwerkt. Het kind leert spelenderwijs de informatie van de zintuigen beter te verwerken en kan het ook tot een betere interactie komen met de wereld om hem heen. In de vroegrevalidatie van Adelante willen we het beste al zo vroeg mogelijk uit het kind halen.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^