Nieuwe spellen voor ontwikkeling van de kinderen

Samen spelen, leren en ontdekken is het uitgangspunt bij Kleine Maatjes in Haarlem. Om goed te kunnen aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen is het belangrijk om geschikt spelmateriaal te kunnen aanbieden. Zoals sensorische spellen waarbij de zintuigen geprikkeld worden en spellen voor de cognitieve ontwikkeling, het proces van leren.

Sensorisch spelmateriaal
Een medewerkster vertelt: “Wat zijn we blij met al het mooie nieuwe speelgoed! Noah vermaakt zich heel goed met de mooie zwart-wit ballen. De kleurstelling zwart-wit kunnen jonge kinderen heel goed zien. Er zit een mooi geluidje in, dat is superleuk om te horen als je de ballen weggooit!”

Snoezelen
“De nieuwe glitterframes zijn erg mooi. Als we ze bewegen zien we alle glittertjes langzaam naar beneden lopen, de kinderen kunnen hier heel geconcentreerd naar kijken en van genieten. Het is een snoezelmateriaal dat de zintuigen prikkelt. Het snoezelen heeft vaak een rustgevende werking op de kinderen waardoor ze lekker kunnen ontspannen.”

Cognitieve ontwikkeling
“Larissa en Vanity hebben weer wat meer uitdaging gekregen om zich cognitief verder te ontwikkelen. Larissa is bezig met het sorteren van de kleuren. Op deze manier leert ze kleuren te matchen en te benoemen! En Vanity gaat oefenen om te kleuren met de krijtjes op het krijtbord. Zo leert ze om het krijtje op een juiste manier vast te houden en maakt ze kennis met alle verschillende kleuren. Ook de knikkerbaan is een groot succes. Kleine knikkers leren vast houden is goed voor de fijne motoriek en als ze van de baan af rollen hebben de kinderen de grootste lol!”

Over Kleine Maatjes
Kleine Maatjes is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 t/m 4 jaar die kinderverpleegkundige- en/of ontwikkelingsgerichte zorg nodig hebben. Ze bieden opvang in groepsverband en specialistische zorg op maat in een huiselijke en liefdevolle omgeving.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

november 2022

Sinterklaas 2022

Sinterklaas 2022

  Op 12 november arriveert Sinterklaas weer in Nederland. Vorig jaar heeft hij pakjes bezorgd bij de kinderen van Zozijn Zuidzon De Winde in Didam en bij mensen met dementie van zorglocatie Zonnehof van Mijzo in Tilburg. PakjesfeestDit […]

Verder lezen

oktober 2022

Genieten in de dierentuin

Genieten in de dierentuin

Ruim 70 kinderen van CityKids De Componist in Capelle aan den IJssel hebben een heerlijke dag gehad in Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is het meest populaire uitje van de kinderen én van hun begeleidende ouder. CityKids is een […]

Verder lezen

^