Nieuwe spellen voor ontwikkeling van de kinderen

Samen spelen, leren en ontdekken is het uitgangspunt bij Kleine Maatjes in Haarlem. Om goed te kunnen aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen is het belangrijk om geschikt spelmateriaal te kunnen aanbieden. Zoals sensorische spellen waarbij de zintuigen geprikkeld worden en spellen voor de cognitieve ontwikkeling, het proces van leren.

Sensorisch spelmateriaal
Een medewerkster vertelt: “Wat zijn we blij met al het mooie nieuwe speelgoed! Noah vermaakt zich heel goed met de mooie zwart-wit ballen. De kleurstelling zwart-wit kunnen jonge kinderen heel goed zien. Er zit een mooi geluidje in, dat is superleuk om te horen als je de ballen weggooit!”

Snoezelen
“De nieuwe glitterframes zijn erg mooi. Als we ze bewegen zien we alle glittertjes langzaam naar beneden lopen, de kinderen kunnen hier heel geconcentreerd naar kijken en van genieten. Het is een snoezelmateriaal dat de zintuigen prikkelt. Het snoezelen heeft vaak een rustgevende werking op de kinderen waardoor ze lekker kunnen ontspannen.”

Cognitieve ontwikkeling
“Larissa en Vanity hebben weer wat meer uitdaging gekregen om zich cognitief verder te ontwikkelen. Larissa is bezig met het sorteren van de kleuren. Op deze manier leert ze kleuren te matchen en te benoemen! En Vanity gaat oefenen om te kleuren met de krijtjes op het krijtbord. Zo leert ze om het krijtje op een juiste manier vast te houden en maakt ze kennis met alle verschillende kleuren. Ook de knikkerbaan is een groot succes. Kleine knikkers leren vast houden is goed voor de fijne motoriek en als ze van de baan af rollen hebben de kinderen de grootste lol!”

Over Kleine Maatjes
Kleine Maatjes is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 t/m 4 jaar die kinderverpleegkundige- en/of ontwikkelingsgerichte zorg nodig hebben. Ze bieden opvang in groepsverband en specialistische zorg op maat in een huiselijke en liefdevolle omgeving.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2022

Sensorische wandspeelborden

Sensorische wandspeelborden

In de speelhal van ’t Kabouterhuis locatie Noord hebben we dankzij uw donatie spelmateriaal toegevoegd dat passend is voor onze groepen. ’t Kabouterhuis biedt hulp aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met opvoedingsproblemen of met psychiatrische problemen. Wij bieden […]

Verder lezen

januari 2022

Vintage platenspeler voor De Wachtpost

Vintage platenspeler voor De Wachtpost

Bewoners van De Wachtpost in Venlo zijn blij met hun nieuwe vintage platenspeler. Ze kunnen nu genieten van een hele mooie en nieuwe muziekactiviteit. Het vintage design van de platenspeler is heel herkenbaar voor de bewoners, hij oogt […]

Verder lezen

^