Roofvogelshow bij Mijzo

Al weken gonsde het door zorglocatie Eekhof in Kaatsheuvel: “Komen er roofvogels? Binnen? Zitten ze dan in een kooi? Vliegen ze los? Dat kan toch niet?” Nou en of dat kan! De eigenaren van De Valkenhof geven al jaren, in de winter, demonstraties in zorgcentra. Na de zware corona tijd was het tijd voor iets speciaals voor de bewoners. Iets anders, iets geks en vooral iets leuks: een roofvogelshow!

Foto van bewoner dementie zorgcentrum Eekhof in Kaatsheuvel met een uil_Goodwill

Dementie
Bij zorglocatie Eekhof van Mijzo wonen 56 bewoners met een vorm van dementie of een niet aangeboren hersenletsel. Het overgrote deel van de bewoners kon aan deze activiteit deel nemen, ondanks de beperkingen die hun ziekte met zich meebrengt. We hadden geluk dat we de demonstratie op één dag twee keer konden aanbieden. Hierdoor werd rust gecreëerd en kregen de bewoners ruim de tijd om alle vogels goed te bekijken.

Roofvogelshow
Al vroeg in de ochtend werden in het restaurant de lampenkappen verwijderd en de tafels weg gereden. Met het voorrijden van de bus van de roofvogelshow steeg de spanning. Het knetterde van de positieve energie toen de eerste groep bewoners gebracht werd door de vrijwilligers, stagiaires en collega’s. Sommigen konden nog steeds niet geloven dat de vogels echt gingen vliegen.

Maar dat deden ze zeker wel! En wat was dat genieten! Zo heerlijk om te zien hoe geweldig de bewoners de show vonden. Menige kaken deden zeer van het lachen. De roofvogels vlogen prachtig door het restaurant van de ene bewoner naar de andere. Bijna iedereen durfde wel een handschoen aan te trekken en een uil of valk vast te houden.

Als extraatje was er nog een fotoshoot. Van elke bewoner die durfde, is er een mooie foto met een roofvogel naar keuze gemaakt. De Valkenhof stelde hiervoor 3 vogels beschikbaar. De bewoners kozen zelf met welke vogel ze op de foto wilden en heel vaak zeiden ze: “Die grote natuurlijk!”

Roofvogelshow bij Mijzo Eekhof in Kaatsheuvel_Goodwill

Gouden randje
Het was met recht een dag met een gouden randje. Het was prachtig om te zien hoe iedereen heeft genoten. De roofvogelshow heeft grote indruk gemaakt. Tot op de dag van vandaag hebben de bewoners het er nog over, dat zegt genoeg.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!


WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2023

Klimmen met een visuele beperking

Klimmen met een visuele beperking

De kinderen van de Vlinder zijn blij met het leuke Pikler klimrek dat we hebben gekregen van Goodwill. De Vlinder is een ontwikkeling stimulerende groep van Visio voor kinderen die blind of slechtziend zijn. Best spannendHet klimrek stimuleert […]

Verder lezen

januari 2023

Roofvogelshow bij Mijzo

Roofvogelshow bij Mijzo

Al weken gonsde het door zorglocatie Eekhof in Kaatsheuvel: “Komen er roofvogels? Binnen? Zitten ze dan in een kooi? Vliegen ze los? Dat kan toch niet?” Nou en of dat kan! De eigenaren van De Valkenhof geven al […]

Verder lezen

^