Betrokken ondernemer aan het woord: Chris Ackermans van DG-360


“Wij hebben heel veel plezier gehad en dat gunnen we een ander ook! ” Chris Ackermans heeft de Noordkaap Challenge volbracht. Samen met collega-ondernemer Frans Wagemakers reed hij in een Jeep Grand Cherokee uit 2005 in 13 dagen van Amsterdam naar de Noordkaap en terug. Een tof avontuur van 7.000 km, waarbij ze ook nog eens geld hebben ingezameld voor Goodwill, zodat er ook plezierige momenten gecreëerd kunnen worden voor kwetsbare mensen.

Chris Ackermans van DG-360 overhandigd een cheque aan Hans van Telgen van Goodwill.nl
Chris Ackermans (DG-360) overhandigd de cheque van € 4.535,- aan Hans van Telgen (Goodwill.nl)

Van bucketlist naar doen
Via via spraken ze een oud deelnemer van de Noordkaap Challenge. De enthousiaste verhalen in combinatie met beelden van de prachtige natuur zorgden voor de eerste kriebels bij de heren. Het avontuur kwam op de bucketlist. Er werd over gedroomd en gesproken. Chris en Frans zijn allebei ondernemer en hebben allebei een gezin met jonge kinderen dus ook daar zat enige voorbereiding. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt: we gaan het doen! Met als doel: “Samen een geweldig avontuur beleven, de uitdaging aangaan en de Noordkaap bereiken. En niet alleen voor onszelf maar ook voor een goed doel.” En dat goede doel is Goodwill. Chris had met zijn bedrijf DG-360 al eerder Goodwill gesponsord en had daar goede ervaring mee: “Het voelt goed om mee te doen en het is zichtbaar dat het geld op de plek komt waar het voor bedoeld is.” Familie, vrienden, buren en relaties sponsorden het duo dat als Team 121 Trailhunters meereed. Zelf namen de mannen de kosten voor het gereed maken van de auto, brandstof en overnachtingen voor hun rekening. Het ingezamelde bedrag van € 4.535,- kan daardoor volledig naar Goodwill waar het wordt besteedt aan Goodwill Days. Dat zijn plezierige uitstapjes of nieuwe materialen voor mensen met dementie in een zorgcentrum en kinderen in medisch kinderdagverblijven.

De start van de challenge
Afgelopen december was het zover. De reis van 13 dagen ging in Amsterdam van start. Daar werd het roadbook door de organisatie van de Noordkaap Challenge overhandigd. Daarin zitten wegenkaarten met de aanbevolen route om via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland uiteindelijk in Noorwegen bij de Noordkaap aan te komen. Gelukkig was er onderweg een goede verbinding met Google Maps en verliep de navigatie voorspoedig. Voor elke dag was een eindstation bepaald, daar konden de deelnemers overnachten. Dat gebeurde in hotels, campings, cabins en zelfs bij de lokale bevolking in huis.

De Jeep Grand Cherokee waarmee Chris Ackermans van DG-360 naar de Noordkaap is gereden om geld in te zamelen voor Goodwill.nl

Wakduiken
Onderweg waren er voor de deelnemers extra challenges georganiseerd zoals bijvoorbeeld rijden met een sneeuwscooter en een quad en wakduiken. “Dat laatste was een hele bijzondere ervaring” vertelt Chris. ”In het dikke ijs is een gat gemaakt waardoor je een duik kunt nemen in het ijskoude water. Je krijgt begeleiding over hoe je moet ademhalen want je hele lichaam krijgt écht een klap als je ineens in dat koude water stapt.”

Noorderlicht
“In Duitsland begon het met sneeuwen. En in Finland hebben we vier dagen lang alleen maar in de sneeuw gereden. Met uiteraard een stop in Rovaniemi, ook wel bekend als het dorp met het huis van de kerstman. Daarna klaarde het echter op en hebben we in zowel Noorwegen als Zweden vier nachten achter elkaar het noorderlicht kunnen bewonderen. De lucht was kraakhelder en het was een prachtig schouwspel. Het is echt zo ongelofelijk mooi als je wel eens leest.”

Koude avonturen
Het grootste deel van de reis is het buiten koud, heel erg koud. Chris: “In Finland lag de temperatuur tussen de -10 en -20 graden, in Noorwegen werd het nog kouder met temperaturen tot -30 en helemaal bovenin bij de fjorden werd het weer wat warmer en was het tussen de -5 en -10 graden. Toen we bij een stukje off the road rijden vast kwamen te zitten was het in de Jeep gelukkig heel behaaglijk. We kregen hulp en werden weer los getrokken. Zelfs onder deze omstandigheden reed de Jeep heel comfortabel, echt een top auto!”

Plezier voor iedereen
“We hebben heel veel plezier gehad dankzij deze reis. En dat plezier gunnen we een ander ook. Goodwill doet belangrijk werk, jullie brengen een stukje plezier. Bij kinderen en hun families en ook bij de mensen met dementie. De tijd dat het ons, of onze ouders zou kunnen overkomen, komt voor ons steeds dichterbij. Mijn oma had dementie. Uit ervaring weet ik dat kleine stukjes plezier deze mensen ondersteuning biedt in hun leven. Ik zie dat er steeds meer taken voor mantelzorgers bijkomen. Dat gaat soms ten koste van de hoeveelheid tijd die dan overblijft voor plezier maken, zoals een uurtje samen rummikub spelen. Juist die stukjes plezier geven het leven glans.”

Over DG-360
Chris Ackermans is eigenaar en veiligheidsadviseur bij zijn bedrijf DG-360 in Breda. Hij geeft advies aan bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken. Er zijn diverse wetten en regelgeving waar deze bedrijven aan moeten voldoen. Met het online platform van DG-360 kan een bedrijf alle veiligheidsprocessen op één plek verzamelen inclusief alle bijbehorende rapportages en bewijzen. Het doel is om met dit platform rampen als de vuurwerkramp in Enschede 2002 en Chemie-pack 2011 te voorkomen.


Gepubliceerd op 30 mei 2024

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemer? Doe mee met Goodwill, samen geven we kleur aan de zorg!

DRAAG BIJGoodwill Days

juli 2024

Naar de speeltuin toe

Naar de speeltuin toe

Wat een heerlijke dag om naar de speeltuin te gaan. Het zonnetje schijnt speciaal voor onze kindjes van het MKD. Bij binnenkomst zien we een hele grote zandbak waar direct heerlijk in gespeeld wordt. Met schepjes en emmertjes […]

Verder lezen

juni 2024

Spelen bij Peppa Pig World

Spelen bij Peppa Pig World

Wauw, wat was dat geslaagd! Ons uitje naar Peppa Pig World, een binnenspeeltuin in het thema van Peppa Pig, met 51 kinderen en 30 begeleiders van Kombino Kinderopvang. Bij Kombino in Zoetermeer en Den Haag komen kinderen tot […]

Verder lezen

^