Nieuw spelmateriaal voor Sint Antonius

Schilderen met water in dementie zorgcentrum_Goodwill.nl

Sint Antonius in Heusden is een wooncentrum waar o.a. 12 bewoners met een vorm van dementie wonen. Het is een huis waar men veel contact heeft met elkaar en waar gezelligheid bovenaan staat. Het spelmateriaal is dan ook helemaal op de juiste plek terecht gekomen. Het geeft de cliënten een leuke bezigheid en veel plezier met elkaar. Wij hebben 3 spellen gekozen waarbij verschillende vaardigheden geprikkeld worden. Ze zijn individueel en in groepsverband te gebruiken.


Prikkels
We hebben goed gekeken naar een balans van prikkels: niet te veel vanwege de onrust maar wel voldoende om in actie te komen. Onder het genot van een hapje en drankje hebben we heel feestelijk de spellen uitgepakt. Het moest natuurlijk gevierd en uitgeprobeerd worden! Sint Antonius is onderdeel van zorgorganisatie Mijzo.

Spelmaterialen voor mensen met dementie bij Mijzo_Goodwill.nl

Aquapaint
Wat een plezier hebben de bewoners met deze manier van schilderen! Met een kwastje met alleen maar water maken ze de mooiste dingen, men is helemaal trots. Door de verschillende afbeeldingen is het steeds een feestje om naar te kijken. En wat een geluk voor ons dat we niet bang hoeven te zijn dat ze naast het papier schilderen. Het papier is herbruikbaar dus ook een milieubewust spel. Iedereen is er blij mee en de bewoners zijn heel trots.

Kegelspel voor op tafel, handig voor in een dementie zorgcentrum_Goodwill.nl

De lastige 10
De lastige 10 vraagt om actie maar ook om rangschikken en sorteren. Door te gooien met de dobbelsteen is men actief en dan komt de moeilijkheid: de kleur die gegooid is moet uit de knoop gehaald worden. Dit leverde gelijk al hilariteit op want de “moeilijke” kleuren werden natuurlijk als eerste gegooid. Gelukkig kon men nog goed samenwerken en werden de nodige hints gegeven.

Het kegelspel
De bewoners wisten gelijk wat ze moesten doen. Het was wel wat raar om dit op tafel te doen en niet op de grond. Maar de beweging zat er bij velen nog goed in. De kegels zijn zo ontworpen dat ze niet te veel herrie maken als ze omvallen, dit was voor de bewoners maar zeker ook voor de begeleiders heel prettig. De hulpvaardigheid werd beproefd want de omgevallen kegels moesten door de bewoners zelf telkens recht gezet worden. De begeleider hoefde alleen te zorgen dat iedereen aan de beurt kwam.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^