Racen met de nieuwe driewieler bij Youké Dikkie Dik

De kinderen van de dagbehandelingsgroep Dikkie Dik in Amersfoort hebben een nieuwe driewieler gekregen. Een speciale fiets waar je ook met z’n tweeën op kunt. Wie achterop durft te klimmen kan degene die fietst een extra zetje geven. Dan ga je nóg harder. En dat komt goed van pas tijdens de dagelijkse ‘race-toernooitjes’.  

Buitenspelen2 kinderen van Youké spelen met de nieuwe driewieler van Goodwill
De kinderen bij Dikkie Dik variëren in leeftijd van 3 tot 5 jaar. Ze hebben te maken met meervoudige of complexe ontwikkelingsproblemen. Bij de dagbehandeling krijgen ze orthopedagogische hulp en worden ontwikkeling en gedragsverandering gestimuleerd. De jeugdwerkers bieden een vast gestructureerd dagprogramma aan. Natuurlijk hoort ‘buitenspelen’ daarbij. Dit is voor de kinderen een moment van ontspanning maar ook een moment om te oefenen hoe ze met elkaar om gaan, afspraakjes maken en speelgoed delen. Om het buitenspelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken heeft de groep Dikkie Dik van Youké een nieuwe driewieler aangeschaft als Goodwill Day.

Klok kijken
Het uitpakken en in elkaar zetten van de fiets duurde de kinderen haast te lang. Ze wilden zo graag gebruik maken van de fiets! Iedereen mocht het proberen. Met behulp van een speciale ‘time-timer klok’ konden de kinderen zelf zien hoe lang iedereen de nieuwe driewieler mocht uitproberen. 

Verkeersles
Behalve de dagelijkse races wordt de fiets ook gebruikt voor verkeerslessen. Het politiestopbord wordt ingezet en gebruikt om de verkeersregels toe te passen. Iedereen let goed op en kijkt of alles via de regels verloopt, maar De nieuwe fiets van Goodwill voor Youkésoms wordt er een bekeuring uitgedeeld. Ondanks dat zijn de kinderen toch heel erg blij met de nieuwe fiets!

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

oktober 2019

JUBILEUM Goodwill Day: CityKids naar Diergaarde Blijdorp

JUBILEUM Goodwill Day: CityKids naar Diergaarde Blijdorp

Deze maand een extra Goodwill Day want Goodwill bestaat 27,5 jaar! Ruim 65 kinderen van de locaties Rotterdam en Barendrecht van MKDV CityKids zijn een dagje uit geweest naar Diergaarde Blijdorp. De kinderen hebben genoten van alle dieren, […]

Verder lezen

oktober 2019

Nieuw zandbakmateriaal voor MKD in Gorinchem

Nieuw zandbakmateriaal voor MKD in Gorinchem

‘Ik maak een sloot met de hark. Dat vind ik leuk!’ De Behandel- en Onderwijsgroep (BeO-groep) van Multidisciplinaire KinderDagbehandeling (MKD) Enver in Gorinchem heeft sinds kort een eigen schoolplein met zandbak en daar hoort natuurlijk ook speelgoed bij […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^