Nieuwe uitdagingen bij het buitenspelen

Houten ring rolt naar beneden - Goodwill_nl

Door Goodwill hebben wij nieuwe spelmaterialen aan kunnen schaffen. We kunnen het allemaal gebruiken tijdens het buitenspelen en dat vinden wij erg fijn! We zijn graag buiten, maar we doen vaak hetzelfde. Deze materialen bieden weer variatie en uitdaging in ons buitenspel!   

Spelmateriaal
Zo hebben we twee grote houten ringentorens, verschillende windgongs om naar te luisteren en een pakketje waar we hele grote bellen mee kunnen maken. Het kijken naar de bellen geeft al heel veel plezier, maar als we kunnen dan rennen we er achteraan en prikken we de bellen kapot. Wat een pret hebben wij met ons nieuwe spelmateriaal!

Creatieve spelvarianten
De twee grote houten ringentorens zorgen voor veel uitdaging en speelplezier. We kunnen deze maken op de traditionele manier, maar we hebben ook al verschillende spelvarianten bedacht. Zo zijn wij supergoed in het verstoppen van de verschillende ringen. Het maakt ons niet uit dat ze bijna allemaal bij elkaar liggen of steeds op dezelfde plekjes liggen. We gaan ze natuurlijk ook weer zoeken en we zijn dan super blij als we de torens weer compleet hebben! De ronde ringen kunnen ook van een heuvel of glijbaan af rollen. We kijken dan welke het hardste gaat of welke het verste komt. De ringentorens zijn groot, best wel zwaar en van hout. Ze gaan hierdoor lang mee en daardoor kunnen wij er heel wat jaren mee spelen. We kunnen ze ook binnen gebruiken dus eigenlijk gewoon altijd!

Ontspannen leren en ontwikkelen
Het buitenspelen is vaak ontspanning, maar ondertussen leren de kinderen ontzettend veel. Door te spelen naast andere kinderen en met dezelfde activiteit bezig te zijn, ontwikkelen ze zich op sociaal gebied. Ook op motorisch vlak leren ze heel veel: rennen, pakken van materialen, springen, bukken en draaien. Voor andere kinderen kan het buitenspelen vooral een zintuiglijke ervaring zijn, waarbij de natuurelementen waar worden genomen. Wind horen en voelen en dan ook de geluiden van bijvoorbeeld de windgongs horen.Spelen met ringentorens-Goodwill_nl

Plezier voor iedereen
Alle materialen zijn geschikt voor de verschillende doelgroepen kinderen die we binnen ons centrum hebben. Hierop hebben we de materialen op uitgekozen. De ringentorens zijn groter dan normaal en daardoor prima te gebruiken door onze grotere en oudere kinderen. Het is super om te zien dat alle kinderen genieten van het spelen met dit nieuwe materiaal!

Over Amarant
De kinderen bij ODC Zandoogjes van Amarant zijn tussen de 2 en 18 jaar. Ze hebben allemaal een cognitieve achterstand en lopen daardoor achter in hun ontwikkeling. Daarnaast zijn sommige kinderen ook motorisch beperkt, hebben ze een syndroom of stoornis. Ze komen naar ons centrum om gestimuleerd te worden in hun ontwikkeling en als vorm van dagbesteding.

Groetjes van orthopedagogisch dagcentrum (ODC) Zandoogjes uit Breda

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2021

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

Schommelbank voor kinderen met een visuele beperking

De kinderen van ontwikkeling stimuleringsgroep (OSG) de Vlinder genieten van het heerlijk schommelen op hun nieuwe schommelbank. OSG de Vlinder is er voor visueel beperkte kinderen in de leeftijd van 1½ tot 5 jaar. Het zijn slechtziende of […]

Verder lezen

maart 2021

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Sensorische vloertegels voor Adelante TPG

Blauw, groen, geel, paars, roze. Er liggen vierkante tegels in allemaal verschillende kleuren op de vloer. Het zijn speciale sensorische vloertegels voor Dribbel, Dikkie Dik, Kikker en Nijntje. Dat zijn de vier therapeutische peutergroepen (TPG) van de vroegrevalidatie […]

Verder lezen

^