Gerda LentenHavertong haalt herinneringen op bij Voorveldse Hof


“In welk jaar bent u geboren?” Gerda LentenHavertong gaat de kring rond en vrijwel iedereen weet zonder aarzelen zijn geboortejaar te benoemen. Waar het geheugen voor grote problemen zorgt bij de bewoners van woonzorgcentrum Voorveldse Hof, is bepaalde kennis nog volop aanwezig. Net als gevoel voor humor en gezelligheid.

Gerda LentenHavertong in gesprek met een bewoner van zorgcentrum Voorveldse Hof in Utrecht_Goodwill.nl


Samen met Gerda LentenHavertong, ambassadeur van Goodwill.nl, gingen de bewoners terug naar de jaren vijftig. Waar gezinnen ’s avonds bij de kachel zaten en een spelletje speelden. Er wordt driftig geknikt door verschillende dames en heren. “Ja, ja, ik zie het helemaal voor me, maar weet niet meer hoe het heet!” Mevrouw denkt hardop en als het spel mens-erger-je-niet wordt genoemd begint ze te stralen, ze weet het weer. Er wordt van alles besproken, van breien tot koningin Juliana. En er wordt gezongen. Luidkeels of heel aarzelend klinken liedjes als ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Marina’. Klappende handen en vrolijke gezichten, het is een ontspannen middag voor de bewoners.

Woonzorgcentrum Voorveldse Hof
Aan de rand van Utrecht en tegenover recreatiegebied Voorveldse Polder staat Voorveldse Hof. Een woonzorgcentrum met 7 woongroepen voor mensen met dementie. Begeleiding en ondersteuning worden afgestemd op de wensen van de bewoners, met volop aandacht voor een prettige dag invulling en diverse welzijnsactiviteiten. Voorveldse Hof is onderdeel van AxionContinu.

Ambassadeur
Gerda LentenHavertong is al jarenlang ambassadeur van Goodwill. Een organisatie die zich inzet voor twee hele kwetsbare groepen: mensen met dementie in een zorgcentrum en kinderen in een medisch kinderdagverblijf. Als ambassadeur van Goodwill bezoekt Gerda LentenHavertong regelmatig locaties die aan Goodwill zijn verbonden. Haar kennis en ervaring maken dat ze op elk niveau contact kan leggen en een interactieve vrolijke sessie presenteert.

 Gerda LentenHavertong maakt plezier met mensen met dementie_Goodwill.nl

Betrokken ondernemers
De organisatie Goodwill zet zich al 32 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds vier jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.


Gepubliceerd op 18 januari 2024

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe mee met Goodwill, zo geven we samen kleur aan de zorg!

DRAAG BIJGoodwill Days

februari 2024

Sensorische wandpanelen

Sensorische wandpanelen

Oefenen met vormen, kleuren, ordenen, motoriek, oog- handcoördinatie De jonge kinderen (2-6 jaar) die naar de dagbehandeling bij entrea lindenhout komen zijn zich volop aan het ontwikkelen. Om de ontwikkeling te stimuleren worden er verschillende spelmaterialen ingezet. De […]

Verder lezen

januari 2024

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Snoezelhuisje voor Zuidzon De Winde

Een plekje om te relaxen, te knuffelen, een boekje te lezen of lekker te spelen. De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben allemaal wel een eigen favoriete bezigheid in het snoezelhuisje. En soms is […]

Verder lezen

^