Betrokken ondernemer aan het woord: AlphaConsultancy – Peter Roest

9 mei 2018
“Een vorm van financiële ondersteuning die concreet en direct wat oplevert voor kinderen spreekt mij aan.” Maak kennis met Peter Roest, oprichter van AlphaConsultancy uit Zwolle. En maatschappelijk betrokken ondernemer.

Deelnemer

Sinds 2014 is Peter Roest een vaste deelnemer van Goodwill® met zijn bedrijf AlphaConsultancy. Een adviesbureau dat hij 11 jaar geleden heeft opgericht. Gespecialiseerd in onderhoud en verduurzaming van bestaande gebouwen zoals scholen, gemeentehuizen en zorginstellingen.

Adviesbureau

AlphaConsultancy adviseert over onderhoud, maakt een meerjarenonderhoudsplan met kostenraming en geeft advies over reserveringen. Vervolgens bieden ze begeleiding bij de uitvoering hiervan. Een belangrijk onderdeel is verduurzaming.  Dat is het helpen van opdrachtgevers om zo energiezuinig mogelijk om te gaan met bestaande gebouwen. Dat zijn soms heel oude, slecht geïsoleerde of geventileerde gebouwen.  De opdrachtgevers bestaan voornamelijk uit gemeentes, woningcorporaties, scholen, zorginstellingen en aannemers. Een aparte tak binnen AlphaConsultancy is AlphaEnergy. Een gecertificeerd bedrijf om energie labels voor gebouwen te maken.

Ondernemer en vader

Behalve ondernemer is Peter Roest een zeer gelukkig vader van 4 kinderen. Daardoor komt hij met veel sportclubs en verenigingen in contact. En als ze daar horen dat papa een eigen bedrijf heeft volgen sponsorverzoeken vanzelf. Het eerste sponsorgeld ging dan ook naar de jeugdafdeling van de voetbalclub (zie foto). Inmiddels is het bedrijf gegroeid, er zijn 9 medewerkers en een tweede kantoor in Ridderkerk. Peter Foto van betrokken ondernemer-Goodwill.nlvertelt: “Uiteindelijk zijn we een klein bedrijf met een beperkt budget voor sponsoring. Ik ben een eigenwijze ondernemer en geloof niet dat enkel adverteren met je naam zorgt voor nieuwe opdrachten. Maar ik vind wel dat ik iets moet doen. En dan steun ik het liefst een goed doel voor kinderen. Een vorm van financiële ondersteuning die concreet en direct wat oplevert voor kinderen spreekt mij aan.”

Energie

In 2014 werd Peter Roest voor het eerst benaderd door Goodwill: “Ergens werd ik door getriggerd om mee te doen. Het is mooi om als bedrijf een goed doel te kunnen ondersteunen en dat je  daarmee kunt helpen om iets te faciliteren. Als ondernemer proberen wij energie te besparen en dan is het heel mooi dat wij kinderen kunnen ondersteunen die juist extra energie nodig hebben. En dat kan bij Goodwill waar kinderen in een Medisch Kinderdagverblijf blij gemaakt worden met afleiding in de vorm van een dagje uit en elke maand een nieuw Kinderpuzzel- en Kleurboek. Dit past bij ons doel en binnen ons budget.”

Sociaal

Naast het financieel ondersteunen van goede doelen is AlphaConsultancy ook een sociaal bedrijf met oog voor de mens. De gebouwen die bezocht worden zijn vaak in gebruik. Er werken mensen, kinderen krijgen les of mensen worden verzorgd. De uitdaging en ook het leukst volgens Peter Roest is om te praten met deze mensen: “Juist de verhalen en ervaringen van gebruikers zijn waardevol in het advies voor de best passende oplossing voor het probleem. Bouwkundig moet alles kloppen maar het moet ook toepasbaar zijn in de praktijk voor de mensen die er verblijven en dat voor een acceptabele prijs.”

Bent u ook een maatschappelijk betrokken ondernemer?

En wilt u ook meehelpen en kleur geven aan het leven van kinderen in Medisch Kinderdagverblijven? Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over deelname.

JA, IK HEB INTERESSE

Goodwill Days

oktober 2019

JUBILEUM Goodwill Day: CityKids naar Diergaarde Blijdorp

JUBILEUM Goodwill Day: CityKids naar Diergaarde Blijdorp

Deze maand een extra Goodwill Day want Goodwill bestaat 27,5 jaar! Ruim 65 kinderen van de locaties Rotterdam en Barendrecht van MKDV CityKids zijn een dagje uit geweest naar Diergaarde Blijdorp. De kinderen hebben genoten van alle dieren, […]

Verder lezen

oktober 2019

Nieuw zandbakmateriaal voor MKD in Gorinchem

Nieuw zandbakmateriaal voor MKD in Gorinchem

‘Ik maak een sloot met de hark. Dat vind ik leuk!’ De Behandel- en Onderwijsgroep (BeO-groep) van Multidisciplinaire KinderDagbehandeling (MKD) Enver in Gorinchem heeft sinds kort een eigen schoolplein met zandbak en daar hoort natuurlijk ook speelgoed bij […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^