Zwemuitje voor CityKids

Kinderen van de CityKids locaties in Barendrecht en Capelle-Rivium zijn wezen zwemmen bij zwembad Oostervant in Rotterdam. Eigenlijk is het vooral waterpret met voor iedereen 1-op-1 begeleiding door een ouder, pedagogisch medewerker, stagiaire of vrijwilliger.

zwemuitje voor Citykids_goodwill

Waterpret
Eenmaal in het zwembad werden de kinderen begeleid en mochten zij zelf aangeven wat ze wilden doen. Zwemmen in het diepe bad, spelen in het kinder-/babybadje, glijden op de glijbaan of spelen op de grote vlotten. De kinderen genoten zichtbaar van het zwemmen. Spetteren, vanaf de kant in het water springen en spelen met emmertjes water. Ze hadden een glimlach van oor tot oor, en de begeleiding dus ook. Na een uurtje was het tijd om weer om te kleden. In de kantine kon nog iets gegeten en gedronken worden. Daarna kwamen de taxi’s om iedereen terug te brengen naar de juiste locatie.

Zwemmen alleen met sponsoring mogelijk
De kinderen van CityKids kunnen vaak niet zwemmen en de meesten komen nooit in een zwembad. Normaal krijgen kinderen via school zwemles en heeft de gemeente een potje voor de financiering. De kinderen van CityKids vallen hier buiten en kunnen daarom alleen zwemmen door sponsoring.

Veilig genieten van water
In het zwembad zijn genoeg zwembandjes en zwemgordels beschikbaar. En er is heel veel speelgoed: ballen, emmertjes, banden en glijbanen. De kinderen kunnen veilig ontspannen en genieten van een uurtje waterpret. Een hele mooie bijkomstigheid is dat tijdens het zwemmen de ouders elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar kunnen delen. Ook moslim ouders vinden het heel fijn dat ze zo, in speciale badkleding, de kans krijgen om met hun kind te zwemmen.

Goodwill Day in het zwembad_Goodwill

Over CityKids
CityKids is een Medische Kindzorg Instelling en heeft diverse specialiteiten, namelijk het verpleegkundig kinderdagverblijf (VKDV), het kinderdagcentrum (KDC), kinderthuiszorg, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) en begeleid en beschermd wonen. De instelling bevindt zich op locaties in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Den Haag, Zuidland en Delft. CityKids geeft bijzondere kinderen en jongeren de aandacht en ruimte zich te ontwikkelen en volop mee te doen!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!
WORD SPONSOR

Goodwill Days

augustus 2022

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Zorglocatie Zandley van Mijzo in Drunen heeft nieuwe spelmaterialen uitgezocht voor hun bewoners met dementie. De activiteitencoaches hebben een specialist laten komen om hun eigen kennis over spelmaterialen te vergroten. “Zo konden wij zelf ervaren wat spelmateriaal met […]

Verder lezen

augustus 2022

Natuurspeeltuin voor Kombino

Natuurspeeltuin voor Kombino

“Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich buiten veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Een groepje medewerkers vormde de “tuincommissie” en samen bedachten zij een super leuke natuurspeeltuin, waar van alles te […]

Verder lezen

^